Ontmoet Paolo Cognetti: zondag 17 maart bij Boekhandel Roelants!

Het Haagse moeras: Tweegesprek Ariejan Korteweg & Carla Hoetink

09
December

Na een verrassende verkiezingsuitslag is het tijd om de balans op te maken. Welke weg slaat Nederland in? Blijft alles bij het oude, of slaan we nieuwe wegen in? Blijft politiek Den Haag in dezelfde kramp hangen? In zijn boek Het Haagse moeras analyseert Ariejan Korteweg de gebouwen, de omgangsvormen, de obsessie met authenticiteit en beeldvorming, de eenvormigheid in het hart van de politiek.

Naar aanleiding van het boek en uiteraard de verkiezingen spreekt Korteweg met universitair docent moderne politieke en parlementaire geschiedenis Carla Hoetink in onze boekhandel. Een uitgebreide nazit van de verkiezingen, waar harten kunnen worden gelucht en de toekomst wordt besproken.

Ariejan Korteweg werkte bij het Leidsch Dagblad, De Volkskrant en de laatste 9 jaar in Den Haag. Eerder schreef hij een boek over de Hollandse lobbycratie (Lobbyland) die hij nog steeds als een klef onderdeel van de Haagse bedrijfscultuur ziet. Nu heeft hij een nieuw boek, waarin hij de Binnenhofse sfeer in de Rutte-jaren in kaart brengt. Want, zegt hij, Den Haag heeft zich in mede gevormd naar de stijl van de leider van de afgelopen 13 jaar.

Carla Hoetink is politiek historica en universitair docent bij de afdeling Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de taal en cultuur van de Nederlandse politiek, ook in vergelijking met andere landen in Europa.

Iedereen is welkom, aanmelden is gewenst. Mail naar roelants@roelants.nl voor een plekje.

Terug naar overzicht