[GEANNULEERD] Signeren Emile van der Staak - Plant

22
December

Helaas hebben we de signeersessie moeten annuleren. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Op zondag 22 december signeert Emile van der Staak, chef-kok van De Nieuwe Winkel, zijn boek 'Plant': een gastronomische blik in de keuken van de Nieuwe Winkel. Tegelijk met het signeren is het mogelijk een klein inkijkje te nemen in de keuken van De Nieuwe Winkel door middel van een hapje en een drankje. Voorafgaand aan het signeren zal Emile van der Staak kort geïnterviewd worden door Geneal Harreman.

Het boek ligt vanaf 17 december in de boekhandel. Wij zorgen voor voldoende boeken, maar in verband met de miniproeverij wordt een aanmelding in de boekhandel of per mail wordt op prijs gesteld.

Plant
De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Ga maar na: met onze verspillende manier van eten, onze fixatie op vlees en zuivel, het negeren van de seizoenen en onze voorliefde voor gemaksproducten brengen we de wereld met elke hap een stukje dichter bij de afgrond. Het moet anders. En het kán ook anders. Chef-kok Emile van der Staak van twee Michelinsterrenrestaurant De Nieuwe Winkel is ervan overtuigd dat chefs daarin een voortrekkersrol kunnen spelen. Met hun ambacht en creativiteit kunnen ze mensen een weg wijzen naar een andere manier van eten. Eten dat minstens zo lekker is, maar meer in balans met alles om ons heen.

Van der Staak ontwikkelde, op basis van regelmatige oogsten uit voedselbossen, de plantaardige kookstijl en keukenfilosofie ‘botanische gastronomie’. In zijn restaurant laat hij dagelijks zien dat koken met planten geen sobere keuken hoeft te zijn. Integendeel: voedselbossen geven ons een rijkdom aan nieuwe producten. Hij maakt hierbij gebruik van nieuwe, maar ook oude technieken zoals fermenteren.

In Plant deelt hij zijn kennis en een collectie van meer dan tachtig plantaardige recepten, want zijn botanische gastronomie is niet bedoeld als de zoveelste kooktrend, maar als een nieuwe manier van denken over eten waarbij we met elke hap de aarde een stukje mooier en beter maken.

Terug naar overzicht