30 jaar onafhankelijk in boeken

Zwijgende vaders


Nederlands | 08-05-2024 |

9789463823395

Paperback / softback


€ 22,99


 Voorraad

   Te bestellen (langere levertijd)

   Verzendkosten € 4,95 | Gratis bezorging vanaf € 30,-

   Gratis ingepakt!
Korte beschrijving/Annotatie

Overdiek reconstrueert in dit boek op onvergetelijke wijze de lotgevallen van zijn vader en de mensen om hem heen. Het is een ultieme poging om de verhalen van de dwangarbeider alsnog te vertellen

Tekst achterflap

Honderdduizenden Nederlandse mannen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen om in Duitsland te werken. Deze Arbeitseinsatz was een cruciale en nietsontziende manier om de oorlog gaande te houden. De meesten zwegen later over wat ze er hadden meegemaakt. Het is nog altijd een onderbelicht hoofdstuk in de Nederlandse oorlogsgeschiedenis. Ook de vader van Tim Overdiek was zo’n dwangarbeider. Ook hij weigerde tot zijn dood over zijn tijd in Duitsland te praten. Het was traumatisch geweest, zoveel was duidelijk. Maar over wat er precies was gebeurd, sprak hij nooit. In dit boek reconstrueert Overdiek na een lange speurtocht op onvergetelijke wijze de lotgevallen van zijn vader en de mensen om hem heen, die in 1943 uit Tilburg naar een fabriek in Krefeld vertrokken. Het is een ultieme poging om hun verhalen alsnog te vertellen, als eerbetoon aan die heel gewone Nederlandse jongens die terechtkwamen in de Duitse oorlogsmachine.

Slogan/Promotie

Een aangrijpend eerbetoon aan die heel gewone Nederlandse jongens die terechtkwamen in de Duitse oorlogsmachine.

Biografie

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. Hij was jarenlang journalist voor NOS Nieuws in binnen- en buitenland. Na het overlijden van zijn vrouw publiceerde hij Tranen van liefde, dagboek van een weduwnaar (2010). Samen met Wim van Lent schreef hij Als de man verliest, omgaan met tegenslag, verdriet en rouw (2019).

Details

EAN :9789463823395
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  08-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :342 gr
Status :Te bestellen (langere levertijd)