Boeken | Books | Bücher | Livres

De reis van de mensheid


Nederlands | 31-03-2022 | 320 pagina's

€ 24,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

De wortels van ongelijkheid in de geschiedenis van de mens


Tekst achterflap

In een fascinerende reis van het begin van de mensheid naar het heden en weer terug, onderzoekt de wereldberoemde denker Oded Galor de samenhang tussen twee onderling verbonden mysteries: menselijke welvaart en ongelijkheid. Hoe komt het dat onze levensstandaard die van alle andere soorten ver overtreft? Waarom is de vooruitgang zo ongelijk verdeeld over de wereld? En hoe zijn de grote verschillen tussen landen ontstaan?
Galor laat zien hoe technologie, bevolkingsomvang en aanpassingsvermogen slechts tweehonderd jaar geleden leidden tot een verbluffende verandering in de geschiedenis van de mens en legt de uiteindelijke oorzaken van ongelijkheid bloot: onze voorouders die geografisch gezien in gunstige omstandigheden leefden en een rijke diversiteit kenden, vonden het pad naar welvaart, terwijl degenen die deze voordelen misten vanaf het begin benadeeld werden.
Met een ecologische crisis op de stoep blijkt dit hoopvolle boek van unieke betekenis en ongeëvenaarde relevantie: ,De reis van de mensheid toont wat onze soort nodig heeft om te overleven – én te gedijen.Details

  ISBN :9789403163819
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Pon Ruiter - Linda Broeder
  Publicatiedatum :  31-03-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :165 mm
  Breedte :242 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :580 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :320