Boeken | Books | Bücher | Livres | Gratis ingepakt voor de feestdagen!

Wij nihilisten


Nederlands | 28-10-2021 | 144 pagina's

€ 18,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

De digitale bekering die ons leven rigoureus veranderd heeft


Tekst achterflap

Een elite van tech-entrepeneurs is er in zeer korte tijd in geslaagd om mens en maatschappij te domineren. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn diensten als WhatsApp, Instagram, Snap- Chat of de cloud niet meer weg te denken. In vijftien jaar tijd heeft er een collectieve digitale bekering plaatsgevonden, die onze levens rigoureus veranderd heeft.
In Wij nihilisten stelt Hans Schnitzler een vraag die nauwelijks gesteld wordt: hoe heeft deze virtuele klasse dat voor elkaar gekregen? Geïnspireerd door onder andere Friedrich Nietzsches geschriften over nihilisme gaat hij op zoek naar de culturele wortels van dit succes. Zijn zoektocht dompelt de lezer onder in de wonderlijke wereld van het archetype van het internettijdperk: de nerd. Tegelijkertijd houdt hij ons een wrange spiegel voor: in feite zijn wij allemaal nerds.
De datarevolutie dreigt haar eigen kinderen op te eten. Met dit boek spoort Schnitzler ons aan om ons eigen aandeel hierin onder ogen te komen. Want pas als we ons hiervan bewust zijn is verandering mogelijk.Details

  ISBN :9789403138015
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Publicatiedatum :  28-10-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :200 mm
  Breedte :125 mm
  Dikte :14 mm
  Gewicht :187 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :144