Boeken | Books | Bücher | Livres

Denkwereld


Nederlands | 02-11-2022 |

€ 17,99


   Beschikbaar als print-on-demand   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Hoe kun je van het woord dame het woord heer maken, door telkens één letter te veranderen en enkel bestaande woorden te gebruiken? Drs. P denkt hierin mee! Waarom is 200 cc zo’n bijzondere inhoudsmaat? Welke Nederlandse woorden bevatten, net zoals denkwereld, precies alle drie de mogelijke e-klanken?

Denkwereld staat vol met creatieve puzzels op het gebied van logica, taal en wiskunde. De puzzels vinden hun inspiratie in onder meer spelletjes, wiskundige problemen, literatuur en topografie. Na de eerdere delen Denkwaar, Denkwerk en Denkraam is ook dit vierde boek in de reeks goed voor urenlang puzzelplezier.

In Denkwereld ontdek je waarom ‘vier’ ook ‘6’ kan zijn en ‘tien’ ‘1’. Je zoekt uit hoe rond een vierkant is en wat het kleinste getal is dat je niet kunt maken met 2, 3, 7 en 12. Ook kun je aan de slag met rijmdrielingen – zo bestaat er slechts één woord dat rijmt op ‘hachelijk’ en ‘belachelijk’.


Biografie

Jaap Klouwen is wiskundige. Hij is werkzaam aan de Hogeschool van Amsterdam, onder meer als docent statistiek en wiskunde bij diverse (bedrijfs-)economische opleidingen. Daarnaast schrijft hij hbo-studieboeken en artikelen voor het wiskundetijdschrift Pythagoras.Details

  ISBN :9789085717959
  Auteur: 
  Uitgever :Veen Media
  Publicatiedatum :  02-11-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :229 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :325 gr
  Status :Beschikbaar als print-on-demand