Boeken | Books | Bücher | Livres

De vleugelslag van een koninginnepage


Nederlands | 20-06-2022 | 376 pagina's

€ 20,95


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

‘Spiritueel humanisme’ is een visie op de wereld en het menselijk leven die ontleend wordt aan de eigen natuurlijke kenvermogens van de mens, zijn eigen (ook innerlijke) zintuigen en verstand. Het doet geen beroep op een religieus geloof, maar ontdekt wel de spirituele basis van alles en iedereen.

Het boek begint met enkele bijzondere persoonlijke ervaringen, die in het eerste deel doordacht worden. Veel aandacht krijgt de verhouding tussen materie/lichaam en geest/psyche, mede aan de hand van de begrippen synchroniciteit en vrije wil (inclusief neurowetenschappelijke ontwikkelingen daaromtrent) en het denken van Carl Gustav Jung, René Descartes en Thales van Milete. Ook wordt stilgestaan bij een hoogspiritueel perspectief zoals dat te vinden is in de werken van Neale Donald Walsch en Eva Pierrakos. Het tweede deel schetst de inhoud van het spiritueel humanisme dat met zeven zuilen wordt opgetrokken.

Dit boek heeft een filosofisch-levensbeschouwelijke inslag en wil geest en materie, het bewuste en onbewuste, wetenschap, filosofie en spiritualiteit, humanisme en religie, oost en west meer bij elkaar brengen. Het wil mensen in zichzelf en met elkaar in een onrustige en verwarde tijd verbinden.

Voor meer informatie: www.uitgeverij-dgrt.nl

Eugène de Groot is afgestudeerd filosoof, politicoloog en jurist aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit). Hij is een aantal jaren monnik geweest in het trappistenklooster de Achelse Kluis. Daarna is hij werkzaam geweest, en nog, in dienst van het openbaar bestuur bij gemeente en provincie in diverse functies. Sinds zijn middelbare school, het gymnasium van de Kruisheren in Uden, is hij geïnteresseerd in kwesties die in dit boek aan bod komen. Het vormt de neerslag van een halve eeuw hierover nadenken en ermee leven, zijn eerste boek voor een breed publiek.Details

  ISBN :9789083244105
  Auteur: 
  Uitgever :Pumbo.nl B.V.
  Publicatiedatum :  20-06-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :149 mm
  Breedte :211 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :542 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :376