30 jaar onafhankelijk in boeken

Gelieve u te ontdoen van hoed, korset en directoire


Nederlands | 29-02-2024 | 180 pagina's

9789078905073

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Voorraad

   Te bestellen (langere levertijd)

   Verzendkosten € 4,95 | Gratis bezorging vanaf € 30,-

   Gratis ingepakt!
Korte beschrijving/Annotatie

In zijn vierde boek kijkt Willem Brouwer terug op zijn werkzame leven als gynaecoloog. Openhartig vertelt hij over zijn opleiding tot arts, zijn specialisatie en vooral over zijn werk als gynaecoloog.

Tekst achterflap

In zijn vierde boek kijkt Willem Brouwer terug op zijn werkzame leven als gynaecoloog. Openhartig vertelt hij over zijn opleiding tot arts in Groningen in de jaren 60, zijn specialisatie in Amsterdam en vooral over zijn werk als gynaecoloog in Leeuwarden. Hilarische, ontroerende, maar soms ook schokkende verhalen. Dit is meer dan een boek over een loopbaan als medisch specialist. Willem Brouwer toont regelmatig scherp inzicht in de veranderende tijdgeest. Hij doet dit in een relativerende stijl waarbij hij de confrontatie met zichzelf niet schuwt. Willem Brouwer (1941) studeerde geneeskunde aan de RU te Groningen. Hij specialiseerde zich in obstetrie en gynaecologie aan het OLVG te Amsterdam. Van 1976 tot 2007 werkte hij als gynaecoloog in een Leeuwarder ziekenhuis. Na zijn pensionering was hij nog tot 2019 aan dit ziekenhuis verbonden als kwaliteitsfunctionaris. In 2018 verscheen zijn debuut Gooi me niet weg, in 2020 gevolgd door Ken je me nog. In beide boeken beschrijft Brouwer op liefdevolle wijze het dementieproces van zijn echtgenote. Zestig jaar na zijn deelname aan de Elfstedentocht van 1963 verscheen zijn boek De eenzame schaatser.

Slogan/Promotie

In zijn vierde boek kijkt Willem Brouwer terug op zijn werkzame leven als gynaecoloog. Openhartig vertelt hij over zijn opleiding tot arts in Groningen in de jaren 60, zijn specialisatie in Amsterdam en vooral over zijn werk als gynaecoloog in Leeuwarden. Hilarische, ontroerende, maar soms ook schokkende verhalen. Dit is meer dan een boek over een loopbaan als medisch specialist. Willem Brouwer toont regelmatig scherp inzicht in de veranderende tijdgeest. Hij doet dit in een relativerende stijl waarbij hij de confrontatie met zichzelf niet schuwt.

Biografie

Willem Brouwer (1941) studeerde geneeskunde aan de RU te Groningen. Hij specialiseerde zich in obstetrie en gynaecologie aan het OLVG te Amsterdam. Van 1976 tot 2007 werkte hij als gynaecoloog in een Leeuwarder ziekenhuis. Na zijn pensionering was hij nog tot 2019 aan dit ziekenhuis verbonden als kwaliteitsfunctionaris. In 2018 verscheen zijn debuut Gooi me niet weg, in 2020 gevolgd door Ken je me nog. In beide boeken beschrijft Brouwer op liefdevolle wijze het dementieproces van zijn echtgenote. Hij geeft op uitnodiging lezingen voor grote groepen en in kleinere setting in boekwinkels, bibliotheken en Alzheimer Café’s. Zestig jaar na zijn deelname aan de Elfstedentocht van 1963 verscheen dit jaar zijn boek De eenzame schaatser. Februari 2024 verschijnt zijn nieuwe boek Gelieve u te ontdoen van hoed, korset en directoire, herinneringen van een gynaecoloog.

Details

EAN :9789078905073
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  29-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :213 mm
Breedte :140 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :256 gr
Status :Te bestellen (langere levertijd)
Aantal pagina's :180
Keywords :  arts;arts-assistent;bevalling;coassistent;dokter;gynaecologie;gynaecoloog;keizersnede;kliniek;medicijnen;opleider;polikliniek;promotie;sectio;sectio caesarea;studie;vrouw;vrouwen;vrouwenziekten;zwangerschap