Boeken | Books | Bücher | Livres

Moedervlekken


Nederlands | 25-11-2019 | 400 pagina's

€ 24,99 € 7,90


   Niet beschikbaar


  VOEG TOE AAN MIJN VERLANGLIJST

   
   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.
Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.
Moedervlekken is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.


Recensie/Quote

Deze roman is het hoogtepunt in grunbergs oeuvreDetails

  ISBN :9789048819133
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  25-11-2019
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :149 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :37 mm
  Gewicht :601 gr
  Status :Niet beschikbaar
  Aantal pagina's :400
  Sleutelwoorden :  arnon grunberg;bejaard;blauwe maandagen;de asielzoeker;de joodse messias;eci literatuurprijs;gouden ganzenveer;hannelore grünberg;knakworst;libris literatuurprijs;literatuur;moeder;moederboek;moedervlekken;onze oom;psychiater;roman;tirza;trauma;vader;verzorging