Boeken | Books | Bücher | Livres

De wesp


Nederlands | 13-07-2022 | 384 pagina's

€ 27,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Eerste populair-wetenschappelijke boek over de wesp

Onmisbaar insect voor de biodiversiteit

Venijnige en nutteloze insecten zijn het, vinden veel mensen. Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, want als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen net zo belangrijk voor ecosystemen en de biodiversiteit als bijvoorbeeld bijen, vlinders en kevers.
De wesp vertoont eindeloze variaties in vorm en functie, en kent waarschijnlijk een grotere variëteit aan soorten dan welk ander dier ook. De leemwesp, plooiwesp, zaagwesp, mierwesp en mammoetwesp zijn maar een paar van de 100.000 wespensoorten die al zijn ontdekt; waarschijnlijk zijn er nog veel meer. Wespen onderscheiden zich van andere insecten door hun indrukwekkende cognitieve vaardigheden. Uit hun sociale gedrag valt op te maken hoe in het algemeen evolutionaire veranderingen hebben plaatsgevonden. En hun koloniestructuren hebben ons geleerd hoe altruïsme zich in de natuur heeft ontwikkeld.
Seirian Sumner leidt ons door de wondere wereld van deze fascinerende en mysterieuze wezens. De wesp is het eerste populair-wetenschappelijke boek over dit voor ons voortbestaan onmisbare insect.


Recensie/Quote

Heerlijk en nuttig boek.


Biografie

Seirian Sumner is entomoloog en gedragsecoloog in Engeland. Ze is wespenexpert en als hoogleraar verbonden aan het University College London.Details

  ISBN :9789046826805
  Auteur: 
  Uitgever :Park Uitgevers
  Vertaler : Louise Koopman - Joost Pollmann
  Publicatiedatum :  13-07-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :32 mm
  Gewicht :580 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :384