Boeken | Books | Bücher | Livres

Liefde in tijden van haat


Nederlands | 09-06-2022 | 368 pagina's

€ 24,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Tussen 1929 en 1939 is er in Europa steeds meer haat, toch is er ook veel liefde. Terwijl velen genieten van de roaring twenties vluchtten anderen noodgedwongen weg uit Duitsland.


Tekst achterflap

‘Liefde in tijden van haat’ door Florian Illies is opnieuw een opwindende reis naar het verleden die leest als een commentaar op ons chaotische heden. Hij neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen het politieke klimaat verkilde, bruisde het culturele leven: in Berlijn, Parijs, Ticino en aan de Rivièra zetten de grote namen van die tijd zich schrap tegen naderend onheil. Terwijl Jean-Paul Sartre cheesecake eet met Simone de Beauvoir in Kranzler-Eck in Berlijn, Henry Miller en Anaïs Nin wilde nachten beleven in Parijs en F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway gepassioneerde affaires in New York beginnen, zien Bertolt Brecht en Helene Weigel zich net als Thomas en Katia Mann genoodzaakt een veilige haven te zoeken. Dit alles gebeurt op het moment waarop de nationaalsocialisten de macht grijpen in Duitsland, boeken verbranden en het geweld tegen Joden begint.


Recensie/Quote

'Het derde boek van Florian Illies (51) flikt het weer […] Het geeft ook nu weer nieuwe inzichten en verrassende doorkijkjes.'


Biografie

Adam Nicolson schreef vele boeken over geschiedenis, natuur en het platteland. Zijn boek Seabird's Cry kreeg in 2017 de prestigieuze Wainwright Prize for Nature Writing en de Jeffries Prize. Hij is de winnaar van de Ondaatje Prize van de Royal Society of Literature, de Somserset Maugham Award, de W.H. Heinemann Award en de British Topography Prize.

Zijn nieuwste werk 'De zee is niet van water' komt uit in juni 2022.Details

  ISBN :9789045046037
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Chiara Tissen
  Publicatiedatum :  09-06-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :29 mm
  Gewicht :432 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :368