Boeken | Books | Bücher | Livres

De zee is niet van water


Nederlands | 27-06-2022 | 416 pagina's

€ 24,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

De zee is niet van water is een lyrische, liefdevolle ontdekkingstocht naar de rijke natuur aan de kust, in rotspoel en in zee. Volgens The Guardian zal dit boek je leven veranderen.


Tekst achterflap

In De zee is niet van water nodigt Adam Nicolson zijn lezers uit om aan de kustlijn te komen staan, aan de rand van een zelfgemaakte poel tussen de rotsen. En wie dan verder kijkt dan zijn weerspiegeling in het water zal er een wonderlijke wereld vinden, recht onder zijn neus. Want zo’n net gegraven poel raakt al snel vol sprankelend leven; en met dat leven komt het drama... Zo is er de hevige strijd tussen anemonen, de opofferingsgezindheid van jonge alikruiken om het leven van hun oudere soortgenoten te redden en is er de opmerkelijk tedere, wekenlange seks van krabben. Adam Nicolson, zoon van Nigel Nicolson en kleinzoon van Vita Sackville-West, verkent en beschrijft de natuurlijke wonderen van het gebied dat droogvalt bij eb en onder water staat bij vloed, waarna hij ons van de kleine intimiteit van zijn rotspoel meeneemt naar de ruigte van de Schotse rotskust, waar hij de geschiedenis van de mensen en dieren in deze wilde omgeving beschrijft. De zee is niet van water is een lyrische en liefdevolle duik in het leven aan de kust, maar bovenal een boek waar de wonderen van de natuur en grote literatuur samenkomen.


Recensie/Quote

'Een groots literair werk over hoe al het leven op aarde met elkaar samenhangt - alsof de mensheid zelf in een getijdenpoel leeft, vervlochten met de complexe systemen van de natuur om ons heen.' - Bionieuws


Biografie

Adam Nicolson schreef vele boeken over geschiedenis, natuur en het platteland. Zijn boek Seabird's Cry kreeg in 2017 de prestigieuze Wainwright Prize for Nature Writing en de Jeffries Prize. Hij is de winnaar van de Ondaatje Prize van de Royal Society of Literature, de Somserset Maugham Award, de W.H. Heinemann Award en de British Topography Prize.

Zijn nieuwste werk 'De zee is niet van water' komt uit in juni 2022.Details

  ISBN :9789045045788
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Nico Groen
  Publicatiedatum :  27-06-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :490 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :416