Boeken | Books | Bücher | Livres

Heel de wereld wordt wakker

Het beste van de moderne kinderpoëzie in 333 gedichten

Nederlands | 28-09-2022 | 368 pagina's

€ 39,99

   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Jaap Robben stelde 'Heel de wereld wordt wakker' samen, een verzamelbundel met de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want: poëzie is onmisbaar, poëzie laat je nadenken, laat je voelen, verrast je en verrijkt je wereld - zeker als je jong bent.

'Heel de wereld wordt wakker' is de bloemlezing die de moderne kinderpoëzie van Nederland en Vlaanderen verdient: een schitterende verzamelbundel die zeker een kindertijd, maar hopelijk een leven lang meegaat.
Akwasi, Bette Westera, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Toon Tellegen, Ted van Lieshout, Joke van Leeuwen en nog vele anderen: de geselecteerde dichters blinken uit in taalkunst, het vergroten van leesplezier en het doorgronden van de belevingswereld van kinderen. 'Heel de wereld wordt wakker' is een ultiem naslagwerk van moderne kinderpoëzie die het kind centraal stelt. Laat je inspireren en dompel je onder in een wereld van taal vol humor, verrassingen, emotie en schoonheid.

Jaap Robben is een gevierd auteur van poëzie, romans, prentenboeken, kinderboeken en artikelen, bekend van onder andere de prentenboeken over Suzie Ruzie en de roman 'Birk', die meermaals werd bekroond. Illustrator Sebastiaan Van Doninck (winnaar van de Boekenpauw 2020) voorzag alle 333 prachtige gedichten van pakkende, poëtische beelden die de bundel voor jong en oud tot een lust voor het oog maken.


Recensie/Quote

De selectie verrast je als lezer en de keus is zeker niet doorsnee. In zo'n boek wil je wel een tijdje wonen.Details

  ISBN :9789025774837
  Auteur: 
  Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
  Publicatiedatum :  28-09-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :257 mm
  Breedte :219 mm
  Dikte :35 mm
  Gewicht :1381 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :368