Boeken | Books | Bücher | Livres | Gratis ingepakt voor de feestdagen!

Dunkelblum zwijgt


Nederlands | 28-09-2022 | 528 pagina's

€ 24,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Een literaire whodunnit over een fictief Oostenrijks dorp met een gruwelijk geheim dat dateert uit de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog.


Tekst achterflap

‘Een ongekend knappe roman.’ ***** – de Volkskrant

‘Dunkelblum zwijgt’ van Eva Menasse vertelt het verhaal van een klein stadje met een groot geheim: achter de keurige façade van het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog schuil. Op de hoogte van deze gebeurtenis, en zwijgend over daad en daders, zijn de oudere Dunkelblumers sinds jaar en dag met elkaar verbonden. In de broeierige augustusmaand van het jaar 1989, terwijl aan de andere kant van de nabijgelegen grens met Hongarije al honderden ddr-vluchtelingen staan te wachten, verschijnt er een geheimzinnige bezoeker in het stadje. Plotseling volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: op een akker aan de rand van de stad wordt een skelet opgegraven en er verdwijnt een jonge vrouw. Op geheimzinnige wijze duiken sporen van het oude misdrijf op, en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – Het Parool

‘Geweldige roman.’ – nrc Handelsblad ‘Groots én geestig.’ – Trouw

‘Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ – Henk Schulte (Boekhandel Het Leesteken) in de Volkskrant Boekenraad


Recensie/Quote

'Het levert een zeer rijk én genuanceerd portret op van een gemeenschap waarin ieder op zijn manier met de geschiedenis worstelt (of juist niet). Ingewikkeld zijn alle verhaallijnen ook, maar met haar ambachtelijk meesterschap en stilistische brille houdt de auteur je uitstekend bij de les.'


Biografie

Eva Menasse (Wenen, 1970) studeerde geschiedenis en Duitse literatuur. Ze werkte onder andere bij het Oostenrijkse tijdschrift 'Profil' en bij de 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' en ontving eerder de Heinrich-Böll-Preis. Haar roman 'Quasikristallen' (2014) stond maandenlang op de Spiegel-bestsellerlijst. Eerder verschenen ook 'Vienna' en de verhalenbundel 'Dagelijkse zonden'. Haar nieuwste boek 'Dieren voor gevorderden' verscheen in september 2018 en werd eerder bekroond met de Österreichischer Buchpreis. Menasse woont in Berlijn. Haar meest recente roman, 'Dunkelblum zwijgt', verschijnt in mei 2022.

(Foto: Jörg Steinmetz)Details

  ISBN :9789025472269
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Annemarie Vlaming
  Publicatiedatum :  28-09-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :34 mm
  Gewicht :572 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :528