Boeken | Books | Bücher | Livres

Leven in de verbeelding


Nederlands | 18-02-2022 | 600 pagina's

€ 34,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

De langverwachte biografie van de grootste schrijfster van Nederland: Hella S. Haasse. Wie school er achter het welbekende beeld dat van haar bestond?


Tekst achterflap

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als dochter, echtgenote en moeder?
Aleid Truijens werkte bijna acht jaar lang aan haar biografie, waarvoor ze de medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief kreeg. De brieven, egodocumenten en gesprekken die zij voerde met mensen die Hella Haasse persoonlijk kenden, leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Haasse mocht dan een zondagskind lijken, zelf vond ze haar leven verre van gemakkelijk. Voor het eerst lezen we hoe ze het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding – alleen daar voelde ze zich thuis.
Truijens’ monumentale en rijkgeïllustreerde biografie toont hoe sterk Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe het meisje dat werd geboren in voormalig Nederlands-Indië en op haar twintigste naar Nederland verhuisde, zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.


Biografie

Aleid Truijens (1955) is schrijfster en columnist, recensent en interviewer voor de Volkskrant. Zij publiceerde twee romans en Geluk kun je alleen schilderen, de biografie van F.B. Hotz. Daarnaast is ze mede-initiatiefnemer van de Joost Zwagerman Essayprijs.Details

  ISBN :9789021436388
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  18-02-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :174 mm
  Breedte :252 mm
  Dikte :50 mm
  Gewicht :1243 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :600