Boeken | Books | Bücher | Livres

Boekpresentatie Joep Stapel - De onzichtbare

15
September

Donderdagavond 15 september presenteert Joep Stapel zijn nieuwe roman: De onzichtbare. De uitgever en auteur zullen het boek inleiden, het eerste exemplaar wordt overhandigd en het e.e.a. zal literair worden afgesloten.

Joep Stapel is schrijver, dichter, de helft van een vertalersduo, amateurvoetballer en muzikant. Hij schrijft over klassieke muziek voor NRC. Met Jur Koksma vertaalt hij poëzie, bijvoorbeeld van Delmore Schwartz. In april 2019 verscheen bij Meulenhoff zijn debuutroman Kaf; De onzichtbare is zijn tweede roman.

Over De onzichtbare:

Al jaren heeft Alfred nauwelijks contact met zijn vader Bert. Als Bert na een val in coma raakt is het te laat om te praten, en toch voelt Alfred dat zijn vader hem nog iets wil zeggen. In de schemerzone tussen slapen en waken ontcijfert hij Berts geheim, dat zijn leven in één klap op z’n kop zet.

Ondertussen kraakt Alfreds huwelijk onder kleine en minder kleine leugens. Ze hebben een huis met een tuin en twee kinderen, toch leven ze in verschillende werelden: Sofie ontwikkelt succesvolle apps, Alfred laat zijn hypnotherapiepraktijk versloffen. En dan is er nog die cliënt die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten. Maar wat hem werkelijk verontrust, is dat hij steeds meer op zijn vader begint te lijken.

Berts geheim drijft Alfred naar de plek die hij lang heeft gemeden: de boerderij waar zijn vader als een kluizenaar leefde en van ouwe troep roestige beelden maakte. In het winterse grenslandschap probeert Alfred de toekomst te redden, terwijl het verleden naar zijn enkels grijpt.

De onzichtbare is een roman over verborgen verhalen, over schuld en boete en over zorg voor jezelf, de ander en de wereld.

Terug naar overzicht