Nieuws

 1. 21 maart interview | Martin de Haan over Houellebecq's Serotonine

  21 maart interview | Martin de Haan over Houellebecq's Serotonine

  Serotonine

  Op donderdag 21 maart aanstaande verschijnt de Nederlandse vertaling van de nieuwste roman van de controversiële Franse bestsellerauteur Michel Houellebecq: Serotonine.

  Het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland, de Radboud Universiteit en Boekhandel Roelants organiseren een literaire avond waarbij Serotonine in de schijnwerpers staat. Vertaler Martin de Haan, die geïnterviewd wordt door Marc Smeets, universitair docent Franse Taal & Cultuur, gaat in op het vertaalproces, de romanthematiek en de plaats van de roman in het oeuvre van Houellebecq. Na afloop is er ruimte voor vragen uit het publiek, signeert Martin de nieuwe vertaling en wordt de avond op informele wijze afgesloten met kaas en wijn.

  Serotonine is voor Houellebecq niet alleen een terugkeer naar de intimiteit van zijn debuutroman uit 1994, De wereld als markt en strijd, en naar het Normandië van zijn familie, maar ook naar zijn favoriete thema: de noodzaak van liefde in tijden van liefdeloosheid. ‘Niemand in het Westen zal nog gelukkig zijn”, verzucht Florent Claude Labrouste, de depressieve verteller van Serotonine.


  Wanneer: Donderdag 21 maart 2019
  Waar: Boekhandel Roelants, Van Broeckhuysenstraat 34
  Tijd: 19:30 – 21:00
  Kosten: 5 euro (inclusief koffie, wijn en kaas)
  Aanmelden: roelants@roelants.nl (let wel: beperkt aantal zitplaatsen, dus vol is vol)

  Lees meer »
 2. Boekpresentatie 27 februari | Steunebrink - Natuur, cultuur en het verdwijnen van de schepping

  Boekpresentatie 27 februari | Steunebrink - Natuur, cultuur en het verdwijnen van de schepping

  Op woensdag 27 februari zal dr. Gerrit Steunebrink, oud-docent Godsdienst- en Cultuurfilosofie aan de Radboud Universiteit, zijn nieuwe boek presenteren, getiteld: Natuur, cultuur en het verdwijnen van de schepping, godsdienst- en cultuurfilosofische reflecties rond Immanuel Kant, Émile Durkheim en Claude Lévi-Strauss

  De auteur zal natuurlijk zelf een verhaal houden over wat hem bezielde bij het schrijven van dit boek, de keuze van het thema, de keuze van de auteurs en wat ze ons nog te zeggen hebben. Maar ook prof.dr. Herman Westerink, godsdienstfilosoof en -psycholoog in NIjmegen en Leuven zal zijn licht doen schijnen op dit boek.

  Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje! Wees welkom!

  Het boek is te koop voor €23,90 in onze winkel en op de website.


  Boekpresentatie Gerrit Steunebrink

  woensdag 27 februari

  17.30 - 18.30u

  Boekhandel Roelants

  Lees meer »
 3. Tweede druk van Kroniek van een handbewogen leven

  Tweede druk van Kroniek van een handbewogen leven

  Reeds is er een tweede druk verschenen van Kroniek van een handbewogen leven van Frans Corstens.

  Kroniek van een handbewogen leven

  Na een val van een dak belandde Frans Corstens (1944) op 13-jarige leeftijd voor de rest van zijn leven met een totale dwarslaesie in een rolstoel. Hij werd opgevangen en weer ‘op de been’ geholpen door een oom en tante. Hij negeerde een verbod van de toenmalige autoriteit van de Medische Faculteit in Nijmegen en ging geneeskunde studeren. Hij had een volstrekt normaal en in vele opzichten intensief studentenleven, werd arts, internist, vervolgens nucleair geneeskundige, hoogleraar, afdelingshoofd en ten slotte decaan van de Medische Faculteit en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc in Nijmegen.

  Deze Kroniek belicht een aantal saillante belevenissen en ervaringen uit zijn leven tot op heden, voorjaar 2018.

  Verkrijgbaar in onze winkels en op de website, voor €15,-.

  Lees meer »
 4. Recensie Riet de Jong | Wilfried Uitterhoeve - De zaak Oldenbarnevelt

  Recensie Riet de Jong | Wilfried Uitterhoeve - De zaak Oldenbarnevelt

  Wilfried Uitterhoeve

  DE ZAAK OLDENBARNEVELT, VAL, PROCES EN EXECUTIE

  Op donderdag 17 januari werd in Wouters Winkel het nieuwste boek van Wilfried Uitterhoeve gepresenteerd. Deze jurist/historicus heeft een gedegen maar uiterst boeiend boek geschreven over een icoon uit onze vaderlandse geschiedenis. Het boek ziet er uitdagend mooi uit, prachtig papier, ligt fijn in je handen. Het wekt het verlangen er onmiddellijk in te beginnen. En zo geschiedde het.

  Het leven van Oldenbarnevelt kende vele facetten, ook de tijd waarin hij leefde en werkte was niet eenvoudig. Hij werd geboren in 1547, dus kort voor het begin van de 80-jarige oorlog, 1568 – 1648 en zijn volwassen leven speelde zich dus af in een roerige tijd.

  De auteur geeft in de eerste twee hoofdstukken een overzicht van zijn leven en van de maatschappelijke ontwikkelingen tot hij als advocaat een rol begon te spelen in de politiek en het bestuur van het land. Deze tijd ligt ver achter ons, maar de afbeeldingen van personen en gebouwen op bijna elke linker pagina, geven de lezer  een verhelderende illustratie van de tekst. De personen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis en het leven van Oldenbarnevelt komen hierdoor tot leven.

  Vanaf hoofdstuk 3 wordt de lezer in de politieke verwikkelingen gedompeld. Mijn eerste indruk was dat er in wezen maar heel weinig veranderd is in de loop van de geschiedenis: de belangrijkste drijfveren waren toen macht en godsdienst, en ook op de dag van vandaag spelen die twee facetten, naast geld natuurlijk, een belangrijke rol. Daarbij komt dat het protestantisme veel verschillende opvattingen kent die vaak met elkaar in de clinch liggen. Predestinatie was een geschilpunt, en de remonstranten en contraremonstranten, daarbij de rekkelijken verschilden van mening. Vaak gebeurde het ook dat twee hoogleraren theologie van dezelfde universiteit er verschillende meningen op na hielden en daarover uitvoerig discussieerden.

  Ook de politiek maakte gebruik van deze verschillen: de politieke tegenhanger van Oldenbarnevelt was Maurits. De relatie tussen deze twee zwaargewichten wordt uitvoerig uiteengezet. Was Maurits uit op meer macht? En hoe reageerde Oldenbarnevelt daarop? Was er sprake van landverraad? Hoogverraad?

  Uiteindelijk leidde dat tot een rechtszaak. Een ongewone gang van zaken voor een Nederlandse lezer van vandaag. Natuurlijk zijn we allemaal op de hoogte van het vonnis, maar hoe het werd uitgevoerd en wat er mee samenging maken dit stuk geschiedenis tot een heel bijzondere leeservaring.

  Ook andere bekende Nederlanders komen zijdelings in de belangstelling, zoals Hugo de Groot, en natuurlijk de dichter Vondel die een hartstochtelijk aanhanger was van Oldenbarnevelt en het prachtige gedicht ‘Het stoksken van Oldenbarnevelt’ schreef.

  Mocht de lezer niet alles duidelijk zijn geworden, dan is daar het laatste hoofdstuk  ‘Enkele nabeschouwingen’ waarin de auteur op een verhelderende manier vaag- en onzekerheden oplost.

  Een interessante studie van een precaire tijd, naast veel leesplezier voor de geïnteresseerde lezer.

   

  Riet de Jong-Goossens

  Nijmegen, 29-01-2019  

  Lees meer »
 5. In de ramsj bij Roelants | De dagboeken van Frida Vogels

  In de ramsj bij Roelants | De dagboeken van Frida Vogels

  Naar aanleiding van onze nieuwsbrief staat alle dagboeken van Frida Vogels hier bij elkaar.

  Zo kunt u makkelijk doorklikken naar het gewenste exemplaar.

  Dagboek deel 1 1954-1957

  Dagboek deel 2 1958-1959

  Dagboek deel 3 1960-1961

  Dagboek deel 4 1962-1963

  Dagboek deel 5 1964-1965

  Dagboek deel 6 1966-1967

  Dagboek deel 7 1968-1969

  Dagboek deel 8 1970-1971

  Dagboek deel 9 1972-1973

  Dagboek deel 10 1974-1976

  Dagboek deel 11 1977-1978

  Lees meer »
 6. Nieuwsbrief 17-1 | "Levens"kunst

  Nieuwsbrief 17-1 | "Levens"kunst

  Het is al even geleden dat u iets van ons gehoord heeft, maar we zijn u niet vergeten! Er is in het nieuwe jaar een mooie ramsj-partij binnen gekomen, de entree van de winkel ligt er vol mee. Kom dus vooral even kijken...

  Balthus - Cats and girls

  ...want dan vindt u bijvoorbeeld dit boek over het werk van Balthus. Het richt zich op de vroege jaren van de carrière van de kunstenaar, van mid jaren '30 tot de jaren '50. Sabine Rewold onderzocht het ontstaan van Balthus' obessie met jonge vrouwen en katten, door interviews met de artiest zelf te bestuderen, maar ze put ook informatie uit haar kennis van het leven en werk van Balthus. Dankzij commentaren van de vrouwelijke modellen, biedt dit boek een uniek perspectief op sommige van de meest controversiële schilderijen van de 20e eeuw.

  Van €45,- nu voor €10,-.

  japanJapan's Love for Impressionism

  Franse impressionistische kunst van prachtige kwaliteit, bewaard in Japanse collecties, incl. een paar van de meest belangrijke werken van de impressionistische beweging. De collecties werden vanaf het eind van de 19e eeuw samengesteld. Vandaag de dag worden er verschillende collecties getoond in musea en een deel hiervan keert nu exclusief terug naar Europa, en is ook te zien in dit boek. Naast Franse impressionistische en post-impressionistische kunstenaars zoals Monet, Manet en Cézanne wordt ook een selectie van werken getoond van Japanse artiesten van voor 1920, die de fundering voor de moderne, door het Westen geïnspireerde Japanse kunst hebben gelegd. Dit boek vertelt dus het verhaal van de interactie tussen Europa en Japan, vanuit een nieuw perspectief.

  Van €49,95 voor €19,95

  genuaIlja Leonard Pfeijffer - Brieven uit Genua

  Dit verhaal speelt zich af in dezelfde stad als La Superba, maar het is een heel ander boek. De brieven zijn namelijk echt en voor zover mogelijk werkelijk verstuurd. Het personage reflecteert in deze brieven op zijn bestaan als schrijver en op het schrijven zelf. De achterflap luidt: "Uit angst voor de angst heb ik mijn leven overgeheveld naar het domein van inkt op papier, waar ik alles onder controle heb, en ik ben bang dat het is gelukt."

  Van €28,50 voor €18,50
  gheIlja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa

  De nieuwste roman van Pfeijffer is uiteraard ook bij ons te koop. In deze roman wordt een schrijver verliefd in Genua, op Clio, met wie hij in Venetië gaat wonen. Tijdens de reconstructie van hun liefdesverhaal in tijden van massatoerisme, raakt de schrijver gefascineerd door de mysteries van Grand Hotel Europa en de personages die het bevolken. Het is zijn bestbeoordeelde boek tot nu toe.

  €24,99

  Lees meer »
 7. Roelants-rompertje

  Roelants-rompertje
  Baby bio-rompertje met lange mouwen
   
  • Zo blijft de kleine lieveling lekker warm: romper met lange mouwen voor koele dagen in vrolijke kleuren.
  • gevouwen schoudernaden die eenvoudig wijder kunnen worden getrokken bij het aan- en uitkleden
  • dankzij de drukknoopjes is een schone luier snel aangetrokken
  • stevige stofkwaliteit: 200g/m²
  • materiaal: 100 % katoen van biologische aanbouw

  Leuk? Mail, bel of kom langs!

  Meer informatie volgt.

  Lees meer »
 8. Nieuwsbrief 28-12 | Nog een paar dagen...

  Nieuwsbrief 28-12 | Nog een paar dagen...

  Nog een paar dagen... en dan is het jaar voorbij. Maar niet voordat we u nog wat boekentips meegeven én korting geven op een prachtig fotoboek!

  nelson homageJimmy Nelson - Homage to Humanity
  Britse fotograaf en auteur Jimmy Nelson heeft zijn meest recente collectie van 400 onthullende foto's gebundeld in Homage to Humanity. Deze foto's geven een veelomvattende kijk op de essentie van de mensen en culturen van meer dan 30 iconische en verdwijnende stammen over de hele wereld, die lang verborgen zijn gebleven voor de ogen van de rest van de wereld. De foto's worden vergezeld door innemende interviews met stamleiders en infographics over o.a. de locaties van de stammen. 

  Nu exclusief bij Roelants van €125,- voor maar €99,95

  Deze actie is geldig t/m 31 december 2018!


  beforeZijn vorige titel, Before they pass away, laat stamculturen zien en wat hen anders maakt qua leefstijl en tradities. In dit boek worden veel beelden getoond van hun gebruiken en artefacten. Een thema waar Nelson dus op voortborduurt in zijn nieuwste collectie.

  €125,-

  americanAnton Corbijn - Inside The American

  'The American' (2010), een film geregisseerd door Anton Corbijn, is gebaseerd op de roman A Very Private Gentleman (1992) van Martin Booth. Corbijn nam dagelijks zijn fototoestel mee naar de set en dit boek is het resultaat van alle kiekjes die hij geschoten heeft, op en naast de filmset. De foto's worden vergezeld door kleine tekstjes die op dagboekpassages lijken. Het geeft een unieke kijk op de making of van 'The American'.

  Van €49,80 nu voor €19,95


  corbijnAnton Corbijn - looking at a most wanted man

  Net als het geval was bij The American, heeft Corbijn in 2014 opnieuw een fotoboek gemaakt over het maken van de film A most wanted man. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van John le Carré en de voorlaatste film waar Philip Seymour Hoffman in heeft gespeeld, voor zijn tragisch overlijden. Met mooie portretten en poëtische teksten. 

  Van €49,95 nu voor €19,95

  Wij wensen iedereen een heel mooi 2019 toe!
  Hopelijk tot ziens in onze winkels of op onze onafhankelijke website, www.roelants.nl

  Lees meer »
 9. Nieuwbrief 20-12 | Kerst en Moskou

  Nieuwbrief 20-12 | Kerst en Moskou

  In de laatste nieuwsbrief voor de kerstdagen lichten wij 2 fotoboeken uit én geeft Wouter een boekentip!

  moskouMoskou 1968-2016 - Gerrit Oorthuys

  Oorthuys laat de stad zien in de tijd dat de Sovjet Unie nog bestond. Gerrit Oorthuys heeft het land veelvuldig bezocht in zijn hoedanigheid van docent architectuurgeschiedenis aan de TH Delft en de AKI in Enschede. De focus in dit boek ligt op de foto’s die hij in Moskou maakte terwijl hij met vlotte pas door de stad liep, op zoek naar de gebouwen die hij wilde bekijken. Omdat Oorthuys een nieuwsgierig man is heeft hij niet alleen gebouwen gefotografeerd maar ook de dingen die hem in het voorbijgaan opvielen. Daardoor heeft hij in de loop der jaren een beeld van een Moskou bijeen gefotografeerd dat nu niet meer bestaat. (door Hans Bol)

  €27,50                     

  moskou 2

  Moskou verschijnt in twee varianten: een reguliere editie en een gelimiteerde editie. De gelimiteerde editie verschijnt in een genummerde, handgemaakte doos met een gezeefdrukte titel; de cover van het boek is ook gezeefdrukt (Brown Cartonnages/Arnhem).

  In de doos vindt u een gesigneerd|genummerd boek, 5 gesigneerde|genummerde inkjetprints en een kort, gefilmd portret (15′) van Gerrit Oorthuys door Martin van den Oever. Het ontwerp is van Hans Bol en Margot Wolters; 92 pagina’s; 136 foto’s (kleur en zwart-wit; tevens een verantwoording van 3 pagina’s; Nederlands|Engels)

  €195,00                     

  oorthuysCas Oorthuys

  Gerrit Oorthuys is zoon van Cas Oorthuys, een van Nederlands bekendste fotografen; aan Cas Oorthuys is op dit moment een tentoonstelling gewijd (‘Dit is Cas’) in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam (t/m 12 januari 2019). 
  Samen met het boek Cas Oorthuys, gebundeld door Frits Gierstberg, wordt
   een grote hoeveelheid van nooit eerder gepubliceerde contactvellen getoond en hiermee de reikwijdte van het oeuvre van Cas Oorthuys en zijn belangrijke positie binnen de Europese naoorlogse fotografie.

  €49,95                     

  groter denkenTip van Wouter:

  Groter denken, kleiner doen

  Herman Tjeenk Willink doet in dit boek een oproep om de vaak ongemakkelijker feiten onder ogen te zien, positie te kiezen, het debat aan te gaan en zelf grenzen te trekken. Alleen met een sterke democratische rechtsorde kunnen fundamentele problemen effectief worden aangepakt, nieuwe crises het hoofd geboden, en burgers en overheid op elkaar vertrouwen.

  €15,00                     

  Wij wensen u alvast hele prettige feestdagen en voor ieder een mooi boek onder de kerstboom!

  Hopelijk zien we u nog voor het eind van het jaar.

  Sanne

  Lees meer »
 10. De Nietzsche Bibliotheek

  nietzsche

  Deze reeks boeken bevat:

  De geboorte van de tragedie

  Nietzsche legde met zijn wereldhistorische debuut het fundament voor zijn dionysische filosofie van de toekomst die brak met de eenzijdig rationalistische denkbeelden van negentiende-eeuwse cultuur.
  €17,99

  De genealogie van de moraal

  In dit betoog, dat hij tussen 10 en 30 juli 1887 schreef, trekt Nietzsche de consequenties uit een leven lang denken over de waarde en de functie van de moraal.
  €16,99                     

  Morgenrood

  Nietzsche probeert de herkomst van de moraal te achterhalen en de verzwegen belangen die eraan ten grondslag liggen.
  €20,99

  De vrolijke wetenschap

  Nietzsche speelt in dit boek een gevaarlijk spel met alles wat 'heilig, goed, onaanraakbaar, goddelijke heette'. De dood van God, die in dit boek wordt aangekondigd, maakt de mens zelf voortaan tot de verantwoordelijke voor het voortbestaan.
  €20,99

  Ook beschikbaar in de vertaling van Hans Driessen bij Uitgeverij Vantilt, €22,50                     

  De antichrist

  Aan de hand van een koelbloedige ontleding van de fundamenten waarop het christendom en het instituut Kerk berusten, wordt de decadentie van de moderne, Europese cultuur aangetoond.
  €14,99

  Ecce homo

  Weergaloos zelfportret van de filosoof die verwachtte pas 'postuum geboren' te worden. Het boek werd in 1888 voltooid, maar werd pas 8 jaar na zijn dood voor het eerst uitgegeven, en ook nog ernstig toegetakeld door Nietzsches op eigenroem bedachte zus.
  €14,99                     

  Voorbij goed en kwaad

  In dit 'gevaarlijke boek' worden het kennend subject en de vrije wil als ficties ontzenuwd. Nietzsche legt springstof onder de heersende metafysica, en begrippen als objectiviteit, verantwoordelijkheid en historisch besef worden rigoureus tot hun oorsprong als 'wil tot macht' herleid.
  €19,99

  Zo sprak Zarathoestra

  In dit boek presenteert Nietzsche controversiële visioenen en begrippen als de 'Übermensch', de 'wil tot macht', de 'laatste mens' en 'God is dood', die tot de dag van vandaag doorwerken in kunst, literatuur en filosofie.
  €20,99                     

  Het geval Wagner

  De muzikale grootmeester Richard Wagner, die aanvankelijk voor Nietzsche als de belofte gold voor de heropbloei van de Duitse en West-Europese cultuur, wordt hierin van zijn voetstuk gestoten en afgeschilderd als een reactionaire decadent.
  €14,99

  Menselijk, al te menselijk

  Dit boek markeert een ommekeer in Nietzsches denken. Hij distantieert zich van het wagneriaanse wereldbeeld en plaatst zich in dit aan Voltaire opgedragen boek in de traditie van de Verlichtingsdenkers en Franse moralisten als Montaigne.
  €27,50                     

  Oneigentijdse beschouwingen

  Aan de hand van een kritiek op de historiserende geest van de negentiende eeuw ontwikkelt Nietzsche verschillende opvattingen over hoe wij op een creatieve manier met de geschiedenis kunnen omgaan.
  €22,99

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273