Natuuronderwijs inzichtelijk

Auteur Carla Kersbergen
ISBN
9789046901908
385 Pagina's
Paperback
Wat heeft een plant nodig om te groeien? Waarom hebben wij twee ogen? Blijft aluminiumfolie hangen aan een magneet? Hoe komt het dat de aarde opwarmt?
Natuuronderwijs op de basisschool is een veelzijdig vak: het omvat de levende en de niet-levende natuur en heeft bovendien veel raakvlakken met de leergebieden techniek, milieu en gezond gedrag.
Met Natuuronderwijs inzichtelijk kunnen (aankomende) leerkrachten zich de vakinhoud van deze leergebieden eigen maken. In zeven hoofdstukken wordt de belangrijkste leerstof over planten en dieren, lichaam en gezondheid, ecologie en milieu en verschijnselen uit de natuur en de techniek gepresenteerd. De keuze van onderwerpen sluit aan bij de kerndoelen basisonderwijs en bij de huidige natuuronderwijsmethodes.
Om de leerkracht te helpen grip te krijgen op de onderwerpen is de stof inzichtelijk gemaakt met illustratieve kleurenfoto¿s, verhelderende tekeningen, vragen, ¿doe-opdrachten¿ en ideeën voor concrete lesactiviteiten. Deze aanpak staat borg voor een gevarieerd studieboek.
Natuuronderwijs inzichtelijk kan in de les maar ook zelfstandig bestudeerd worden en eenmaal aan het werk in de praktijk is het voor de leerkracht een perfect naslagwerk bij de voorbereiding van de natuuronderwijslessen.

De auteurs hebben dit boek geschreven vanuit hun ervaring als docent natuuronderwijs op een pabo. Carla Kersbergen is nu als hoofd educatie werkzaam bij Ecomare, centrum voor de wadden en de Noordzee, op Texel. Amito Haarhuis is hoofd educatie bij science center NEMO in Amsterdam.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273