MOURIK*EN NIEMAND WIST HET

Auteur Ton van Mourik
ISBN
9789077992227
190 Pagina's
Hardcover
EN NIEMAND WIST HET…
Het intrigerende levensverhaal van Hans Hamoen

Als jonge zakenman droomt Hans Hamoen van een carrière als directeur. Maar dat hij een bedrijf zal gaan leiden dat als dekmantel zou dienen voor grootschalige bijbelsmokkel naar gesloten landen, had hij nooit kunnen vermoeden. En dat die droom in een nachtmerrie zal veranderen, wist hij evenmin.

Aanvankelijk loopt de onderneming heel goed. De handel met Oost-Europa groeit en in goederencontainers vinden meer dan een miljoen bijbels hun weg naar christenen die dat heel hard nodig hebben. Maar ondanks het succes en de wonderen die Hans meemaakt leidt een samenspel van factoren tot een rampzalig faillissement. Bijtende verwijten en de lastercampagne van een voormalig werknemer storten Hamoen in een zware depressie. Het stilzwijgen waartoe hij en zijn gezin jarenlang waren verplicht, lijkt hem nu de das om te doen. Zo hard gewerkt, zoveel opgeofferd, God zo oprecht willen dienen… en niemand wist het.

Als Hans Hamoen de draad weer oppakt, merkt hij dat God hem roept tot een nieuw dynamisch werk dat in allerlei uithoeken van de wereld bijzondere vruchten afwerpt. En iedere keer is daar weer die prachtige combinatie van brood en missie. Of het nu gaat om de gevangenen van Oekraïne, de Dayaks in Indonesië, of de paria’s in India, iedere keer vindt Hamoen weer een manier om de allerarmsten te voorzien van een inkomen èn een hoopvolle toekomst. In dit boek geeft Hamoen voor het eerst opening van zaken - omdat hij het nu pas kan vertellen.

En niemand wist het…is het ongelofelijke levensverhaal van de Nederlandse zakenman Hans Hamoen, oprichter en voorzitter van World Partners, de organisatie die zich al jarenlang bezighoudt met wereldwijde hulpverlening en structurele verbetering van leef- en arbeidsomstandigheden in arme landen, waardoor plaatselijke gemeenschappen worden opgebouwd.

Het fascinerende van Hans Hamoen is dat hij zijn zakelijke talenten effectief weet in te zetten voor zijn grootste passie: een toekomst bieden aan mensen die leven zonder hoop. Mooi dat het levensverhaal van deze avonturier nu is opgeschreven. Aanbevolen!
André Rouvoet, fractievoorzitter ChristenUnie in de Tweede Kamer

Mensen vol passie en geloof lopen nog wel eens tegen muren op. Enthousiasme wordt niet altijd gedeeld. Onbegrip is het broertje van een vurige visie. Ook die hoge prijs staat in het levensverhaal van Hans Hamoen te lezen. Juist deze herkenbare menselijke gevechten maken En niemand wist het... zo levensecht. Er wordt weinig verdoezeld, maar tegelijk worden er geen mensen geschaad. Dat is te prijzen.
Andries Knevel, Anchorman EO en presentator van o.a. Door de wereld.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734