Miniaturen reeks Rome, Parijs, St. Petersburg: geschreven steden

Auteur P.J. Rietbergen
ISBN
9789061096115
128 Pagina's
Hardcover
Drie steden: Rome, Parijs, St Petersburg.
Juist wanneer ik romans lees waarin een stad een hoofdrol speelt, komt bij mij het verlangen op aan de hand van de auteur en zijn personages te gaan wandelen, na te gaan waar stad en handeling elkaar raken. Van dat verlangen is dit boek het gevolg.
Naar Rome ging ik lang geleden met Louis Couperus' meesterwerk 'Langs Lijnen van Geleidelijkheid' (1899) op zak, omdat ik meende door die roman de stad te kennen vóórdat ik haar ooit had bezocht.
College gevend over de fenomenen massacultuur en massaconsumptie, belandde ik in de geschiedenis van de eerste warenhuizen, ontdekte dat Emile Zola daaraan zijn 'Au Bonheur des Dames' (1883) had gewijd, en wandelde dientengevolge met een andere blik door Parijs.
In St Petersburg voor een congres, nam ik bij mijn verkenningstochten Dimitri Merezjkovski's 'De Veertiende December (1918) mee en bekeek de stad met die roman als gids.
Drie verkennningen', ingegeven door de vraag wat een wandeling aan de hand van een romanschrijver mij zou vertellen over 'zijn' stad.
Nu weet ik wat geen enkele reisgids mij kan vertellen: hoe fascinerend deze drie metropolen zijn, als men ze vanuit een persoonlijker perspectief bekijkt.

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734