MERLEVEDE*TRAJECTEN VAN MINDERJARIGEN MET

Auteur Sofie Merlevede
ISBN
9789046608272
185 Pagina's
Paperback
Over het moeilijke trajectverloop in de jeugdhulpverlening is reeds heel wat gedebatteerd. Telkens wordt dit debat echter enkel gevoerd op basis van 'signalen', bij gebrek aan onderzoek terzake.

Dit boek brengt hier verandering in. Het brengt de hulpverleningstrajecten in kaart van minderjarigen met psychische problemen gevolgd door de jeugdrechtbank. Hiervoor werd een uitgebreide dossierstudie op de jeugdrechtbank in Gent uitgevoerd. Daarbij blijken onstabiele trajecten, anders dan verwacht, eerder de uitzondering dan de regel.

Slechts een minderheid van de minderjarigen doorloopt onstabiele trajecten, die zich kenmerken door een hoog aantal trajectveranderingen en de afwezigheid van stabiele perioden.

Er zijn verschillende factoren voor deze onstabiliteit, zo blijkt uit dit onderzoek: het profiel van de minderjarige, de hulpverleningssector, het gebrek aan hulpverlening en zelfs de verslaggeving in de dossiers op de jeugdrechtbank. Op basis van de bevindingen uit dit onderzoek, geeft de auteur concrete aanbevelingen voor de jeugdhulpverlening, en in het bijzonder voor het beleid, hulpverleners en jeugdrechters.

Over de auteur
Sofie Merlevede is doctor in de Criminologische Wetenschappen (Universiteit van Gent, Institute for International Research on Criminal Policy). Haar onderzoeksonderwerpen zijn: psychische problemen, bijzondere jeugdzorg, kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethodologie.
€ 29,95
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273