*MEMOIRES ROGER BLANPAIN WAT KAN IK VOOR U DOEN

ISBN
9789085848936
350 Pagina's
Hardcover
Professor, ex-politicus, schrijver, levensgenieter, echtgenoot en (groot)vader: Roger Blanpain (°1932) is het allemaal. Zijn sprankelende memoires werpen een fascinerende blik op de academische wereld en op de grote sociale evoluties van de Belgische en Europese naoorlogse samenleving. Evenzeer echter bieden ze een uniek ooggetuigenverslag van iemand die de belangrijkste gebeurtenissen van de laatste 65 jaar vanop de eerste rij heeft meegemaakt.
 
'Memoires Roger Blanpain - Wat kan ik voor u doen?' is het persoonlijke en openhartige verhaal van een eigenzinnige jongen die zich wist te ontpoppen als een groot academicus en een wereldvermaard specialist arbeidsrecht.
 
In drie grote delen staat Roger Blanpain uitgebreid stil bij alle aspecten van zijn rijk gevulde leven.
 
Langs Dender en Dijle schetst Roger Blanpains levensverhaal: van zijn kinderjaren in Geraardsbergen tot zijn indrukwekkende carrière – als student, docent en decaan - aan de Leuvense rechtsfaculteit.
 
Wat kan ik voor u doen? overloopt de maatschappelijke problemen die Roger Blanpain in de loop van zijn lange carrière het meeste hebben aangegrepen, en waarover hij vaak uitgesproken standpunten heeft ingenomen.
 
Wat kunnen we samen doen? ten slotte, staat stil bij de lange weg die Roger Blanpain heeft afgelegd met studenten, collega’s en vrienden, en die hem heeft geleid in tal van nationale en internationale organisaties en verenigingen.
 
Deze memoires gunnen een verhelderende blik in verschillende sleuteldossiers uit de Belgische sociale geschiedenis, zoals de Badger Case, de Bolkesteinrichtlijn of Volkswagen Vorst. Bovendien geeft Roger Blanpain zijn onverbloemde mening over een aantal hete hangijzers, zoals de mensenhandel in het voetbal, de tabakslobby en het rookverbod, de positie van onthaalouders of de oneerlijke verhouding tussen arbeiders en bedienden. Zijn ideeën om de Belgische tewerkstelling te stimuleren verschaffen deze memoires een blijvend actueel karakter.
                                                                           
Dit boek is onmisbaar leesvoer, niet alleen voor diegenen die Roger Blanpain hebben gekend, maar voor iedereen die zichzelf weleens de vraag stelt: “Wat kan ik voor u doen?”

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734