Medezeggenschap

Auteur R.E.M. Vink - Dijkstra
ISBN
9789089749864
Paperback
Inkijkexemplaar
Goede medezeggenschap zorgt voor betrokken medewerkers en aantoonbaar betere bedrijfsresultaten. Kennis en begrip van de formele ankerpunten van de medezeggenschap helpen bij het zoeken naar informele gesprekken en praktische oplossingen in het belang van onderneming en medewerkers. Veel van de schandalen bij de semi-overheid, woningbouwstichtingen en onderwijs van de afgelopen jaren hadden kunnen worden voorkomen als men de afgewogen paden van de WOR had gevolgd.

In dit compacte boekje van mijn medewerkers Renate Vink-Dijkstra en Barbara van Dam-Keuken komen alle facetten van medezeggenschap aan de orde, voorzien van duidelijke voorbeelden, schema's en geactualiseerde uitspraken van rechters. De schrijvers geven zoveel mogelijk praktische tips voortkomend uit de dagelijkse medezeggenschapsrechtpraktijk. Het boekje past in elke tas en gekoppeld aan de WOR-app op de smartphone of I-pad kan niemand zich meer verschuilen achter onvoldoende kennis. De taal is helder en de toelichting puntsgewijs, te begrijpen ook voor niet juristen en volledig genoeg voor een ieder die met medezeggenschap in aanraking komt.

De inhoudsopgave en het trefwoordenregister zorgen voor een versnelling van de OR-vergaderingen. Ondernemers, HRM-adviseurs en natuurlijk de leden van de OR kunnen zich gewapend met deze kennis concentreren op waar het werkelijk om gaat: het goede reilen en zeilen van de onderneming en het welzijn van de daarin werkzame medewerkers.

Ernst van Win,
medezeggenschapsrechtadvocaat

Deze uitgave is speciaal geschreven voor OR-leden, HR-adviseurs en bestuurders die regelmatig te maken hebben met medezeggenschapsvraagstukken. De belangrijkste bevoegdheden uit de WOR worden aan de hand van overzichtelijke tabellen, verhelderende voorbeelden en praktische tips toegelicht. Daarmee biedt dit boek handvatten voor een praktische toepassing van de WOR.

Renate Vink-Dijkstra is als advocaat gespecialiseerd in het arbeids- en medezeggenschapsrecht. Barbara van Dam-Keuken houdt zich als paralegal dagelijks bezig met medezeggenschapsvraagstukken. Beiden maken deel uit van het gespecialiseerde WOR-team van De Clercq Advocaten Notarissen. Ernst van Win is als partner van dit kantoor en voorzitter van het WOR team nauw betrokken geweest bij de eindredactie van deze uitgave.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734