Martinitoren

Auteur Frans Westra
ISBN
9789054522096
208 Pagina's
Paperback
Breken we de Martinitoren af of laten we hem staan? Zo kan in het kort de discussie worden samengevat in de Groningse gemeenteraad in 1888, toen voor de zoveelste keer de restauratie van de Martinitoren als de ¿torenquestie¿ op de agenda stond. Het icoon van Groningen, het meest afgebeelde en gefotografeerde bouwwerk van de stad, overleefde deze discussie, evenals diverse branden en belegeringen en - ternauwernood - de Tweede Wereldoorlog. Grotendeels opgetrokken uit Bentheimer zandsteen, aangevoerd via de Vecht en de Eems, is de Martinitoren het meest bijzondere gebouw in Groningen (en Noord-Nederland). Toch werd er nooit eerder een serieuze monografie over geschreven.

Historicus Frans Westra dook gedurende enige jaren in de archieven en ploos de historie van de toren volledig uit. Hierdoor is een boek tot stand gekomen dat het complete overzicht biedt van de geschiedenis van de toren vanaf de bouw in de vijftiende eeuw tot aan de huidige tijd, gelardeerd met bijzondere details en anekdotes en geschreven in een prettig leesbare stijl.

Het boek zit vol illustraties die nooit eerder werden gepubliceerd. Van unieke foto's en bijzondere prenten tot afbeeldingen van de meest uiteenlopende gebruiksvoorwerpen waarop de Martinitoren door de tijden heen is afgebeeld.

Frans Westra studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aldaar in 1992. Op zijn naam staan inmiddels meer dan honderd historische publicaties op het gebied van wetenschapsgeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw, regionale geschiedenis in Zeeland en filmgeschiedenis.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273