Liefde in bedrijf

Auteur Jaap van Barneveld
ISBN
9789059726680
236 Pagina's
Hardcover
Inkijkexemplaar
"Ik wist niet dat werken zo leuk kon zijn". Iedereen wil wel werken in een scherpzinnige én sympathieke organisatie. Een organisatie waar creativiteit, moed, echtheid en vreugde worden aangewakkerd en waar medewerkers ('ons belangrijkste kapitaal') zich met elkaar verbonden voelen.


Er is grote behoefte bij managers en leidinggevenden om 'gereedschappen' te vinden en zicht te krijgen op de elementen die spelen rondom dat 'belangrijkste kapitaal'. Van oudsher zijn leiderschap en management gebaseerd op effectiviteit & affectiviteit. Het evenwicht tussen deze twee is echter behoorlijk verstoord. Als reactie gaan we soms nog harder werken aan effectiviteit. We kunnen ook iets anders doen: de balans terug brengen tussen affectiviteit & effectiviteit.


Daarin helpt het ASCENT-hexagram dat in 'Liefde in bedrijf' geïntroduceerd wordt. De kernbegrippen van het hexagram zijn: aandacht, spontaniteit, creativiteit, eerlijkheid, nieuwheid en transformatie. Het zijn de gereedschappen om de affectiviteit vorm en inhoud te geven. Zodoende kunnen we aan de rationele zegeningen van effectiviteit, de onbegrensde mogelijkheden van affectiviteit toevoegen!

Jaap van Barneveld (1944) houdt zich bezig met persoonlijke ontwikkeling en menselijke mogelijkheden in organisaties. Hij werkte in kleine en grote ondernemingen, van jongste bediende tot aan directeur, met het accent op verkoop en marketingstrategie. Twintig jaar in de toeleveringssector voor de bouw (waaronder Bouwfonds-DSM), en 20 jaar in de zakelijke dienstverlening (waaronder Koninklijke Ahold). Van Barneveld is nu schrijver, spreker, adviseur en BedrijfsNar.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273