KUIPERS*WERKEN MET GEZINNEN SCHIZOFRENIE

Auteur L. Kuipers
ISBN
9789066652347
128 Pagina's
Paperback
Het terugvalpercentage bij schizofrenie kan substantieel worden teruggebracht als professionals met de gezinnen van patiënten werken aan dagelijkse problemen die het gevolg zijn van de ziekte. Deze problemen kunnen variëren van de emotionele aardbeving die een eerste psychose veroorzaakt (met allerlei na-reacties zoals verbijstering, boosheid, schuldgevoelens, somberheid en gevoelens van verlies en rouw) tot thema's als overbetrokkenheid, machteloosheid en strijd binnen het gezin. Hierbij wordt aandacht besteed aan gezinnen met verschillende samenstelling.
Dit boek bevat gedetailleerde instructies over de wijze waarop hulpverleners met gezinnen zich in allerlei situaties dienen te gedragen, welke therapeutische opties onder welke omstandigheden voorhanden zijn, en welke valkuilen moeten worden vermeden. Praktische kwesties als het engageren van het gezin, het als therapeut te gast zijn bij een gezin thuis en het gezin een probleemoplossende benadering bijbrengen komen uitgebreid ter sprake. Ook wordt beschreven hoe een familieledengroep kan worden opgezet en begeleid, en komen transculturele thema's aan de orde.
Het boek is cursorisch van opzet en is bruikbaar binnen een breder trainingsprogramma. De rijke ervaring van de auteurs met gezinnen van schizofrene patiënten komt er bijzonder fraai en toegankelijk in tot uiting. Het is geschikt voor alle hulpverleners die - intra-, semi- of extramuraal - met gezinnen werken.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734