KAPTEIN*MEDISCHE PSYCHOLOGIE

Auteur A.A. Kaptein
ISBN
9789031344628
238 Pagina's
Paperback
In de moderne geneeskunde is het inzicht steeds belangrijker geworden dat gezond blijven, ziek worden, chronisch ziek zijn en al dan niet weer beter worden niet uitsluitend worden bepaald door (bio)medische factoren. Ook gedrag speelt hierbij een rol van belang. Gezondheidsgedrag, ziektegedrag en communicatie in de medische praktijk zijn dan ook belangrijke thema"s voor (aanstaande) artsen.

Medische psychologie geeft een helder overzicht van de kernthema's uit de medische psychologie. Het boek is ingedeeld in vier domeinen van het vak: Gedrag en gezondheid, Gedrag en ziekte, Interacties en Arts en samenleving. In beknopte hoofdstukken worden de psychologische aspecten behandeld van de belangrijkste benaderingen, diagnoses en therapieën bij gezondheidsproblemen. Welk gedrag leidt tot ziekte? Hoe reageren patiënten op een diagnose of een therapie? Welke gevolgen voor de levenskwaliteit heeft een bepaalde behandeling? Wat zijn de psychologische en sociale gevolgen van een ziekte of een behandeling? Deze thema's worden verduidelijkt aan de hand van pakkende voorbeelden die zijn ontleend aan de praktijk van de auteurs.

Door de vele praktijkvoorbeelden en opdrachten is Medische psychologie onmisbaar als basisboek voor studenten geneeskunde. Daarnaast is het boek uitermate geschikt voor physician assistants, nurse practitioners en voor hbo-plus-opleidingen in de gezondheidszorg.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734