JULIUS*UITVERKORENEN

Auteur Arnold Julius
ISBN
9789082175189
552 Pagina's
Paperback
DON COHN voelt zich geroepen om de status van joden als uitverkoren volk te herstellen als blijkt dat de aandacht naar andere volken dreigt uit te gaan.
PHILIP ASJKENAZI neemt het op voor de onaanraakbaren, de jongens die verloren gaan als hij ze niet van hun minderwaardigheid verlost.
OSCAR FRIDA ZALIG laat moslims onderduiken in zijn achtertuin wanneer ze door het regime waarin zijn vrouw nota bene een vooraanstaande positie bekleedt, worden vervolgd.
ISIDOOR ALTMAN, ten slotte, wil helemaal geen jood zijn totdat de familie van Uma, de vrouw die eigenlijk Gertrude heet, hem laat voelen dat dit onmogelijk is. Wat dan? Is de liefde, die hij nog maar net ontdekt als de weg naar boven, tegen dat geweld bestand?

DE UITVERKORENEN is een cyclus van vier romans over vier joodse mannen in de marge van hun tijd, buitenstaanders in 'hun' samenleving, zoekend naar houvast binnen de absurde relaties die zij aangaan tot in de uithoeken van deze planeet.
Meer dan over deze personages gaat DE UITVERKORENEN over dé mens, die, kwetsbaar en alleen, dreigt te worden geplet onder het kruiend ijs van oproer en volksgevoel. Wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Vragen die zeven decennia na een grote oorlog, na het gelukzalig ontwaken, weer akelig actueel zijn geworden.

Arnold Julius publiceerde non-fictie en romans (onder een andere naam), was werkzaam als behandelaar, docent en bestuurder in instituten en instellingen, promoveerde, adviseerde en leeft nu met zijn vrouw afwisselend in Frankrijk en Amsterdam.


Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734