*JEUGDDELINQUENTIE EN GEWETENSONTWIKKELING

Auteur L. Le Sage
ISBN
9789066657786
174 Pagina's
Paperback
Jeugdige delinquenten die zich niet schamen of schuldig voelen, wat moeten we daar precies over denken en wat moeten we ermee doen? Waar bestaat een tekortschietend geweten uit? Zijn er instrumenten om de mate van gewetensontwikkeling vast te stellen en wat kan er in de behandeling aan gedaan worden?
Deze vragen staan centraal in deze bundel en zowel experts op het gebied van onderzoek naar de morele ontwikkeling, als op het terrein van de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten formuleren vanuit hun expertise een antwoord.

Jeugddelinquentie en gewetensontwikkeling is allereerst bedoeld voor praktische professionals die vanuit een functie binnen de sector jeugdstrafrecht bij de rechtbank, een instelling belast met het uitvoeren van persoonlijkheidsonderzoeken bij jonge verdachten of een justitiële opvang- en/of behandelinrichting geïnteresseerd zijn in onderzoek naar wat morele ontwikkeling inhoudt, en hoe daar in de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten vorm aan kan worden gegeven. Daarbij biedt het voor studenten criminologie, (ortho)pedagogiek en (ontwikkelings)psychologie een adequaat overzicht van contemporaine theorieën over de gewetensontwikkeling en de verschillende behandelingsmethodieken waar in de praktijk mee gewerkt wordt.

De redacteurs van deze bundel zijn verbonden aan de faculteit Psychologie & Pedagogiek van de Vrije Universiteit. Leonie le Sage en Jan Steutel zijn respectievelijk universitair docent en universitair hoofddocent bij de afdeling Onderwijspedagogiek en Opvoedingsfilosofie. Hedy Stegge is bijzonder hoogleraar Ontwikkelingpsychopathologie en tevens werkzaam bij PI Research, een centrum voor onderzoek en ontwikkeling op het terrein van de jeugdzorg en het speciaal onderwijs.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273