JACOBS*IEDEREEN EEN KUNSTENAAR

Auteur Ruben Jacobs
ISBN
9789462081918
96 Pagina's
Paperback
Ooit was authenticiteit het domein van de kunsten. Artistieke expressie werd beschouwd als het voorbeeld van wat dichter Willem Kloos omschreef als 'de aller-individueelste expressie van de aller-individueelste emotie'. Nu, een eeuw later, is authenticiteit van ons allemaal. Althans, zo zien we het graag.

Het is ook een economisch goed geworden. We kopen authenticiteit en authenticiteit wordt verkocht. De creatieve industrie speelt daarin een belangrijke rol. Als producent van (kunstmatige) schaarste creëert het verlangens naar unieke producten, idealen, belevenissen, lifestyles en stimuleert het een permanente vernieuwing van onze leef- en werkwereld. Wat betekent dit allemaal voor het hedendaagse kunstenaarschap? Is dit een zegen of maakt dit de positie van de kunstenaar juist ingewikkelder? En waarin onderscheidt de kunstenaar zich nog, als iedereen creatief en authentiek wordt geacht te zijn in werk en leven?

Ruben Jacobs (1984) is socioloog, schrijver en radiomaker. Hij werkte voor onder meer de VPRO, NTR en diverse bladen en is docent aan de HKU (Kunst & Economie) waar hij o.a. les geeft in cultuursociologie en filosofie.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734