Incantaties II

Auteur Inge Braeckman
ISBN
9789056553951
Paperback
Met "Incantaties II" brengt Inge Braeckman niet alleen een vervolg op de bundel "Incantaties I", maar zorgt ze ook voor een structurele spiegeling van de bundel aan de voorgaande. Ook deze keer bezweert en bezingt ze de taal, het beeld, het woord aan de hand van de taal. Dood, liefde, onmacht, vergankelijkheid zijn terugkerende thema's.
Het ontwerp en de vormgeving van de bundel zijn van Jan Vercruysse.

Inge Braeckman (1974) debuteerde in 2009 met haar bundel "Beeltenissen" bij Poëziecentrum. In 2011 verscheen "Incantaties I" bij dezelfde uitgeverij. Ze publiceerde reeds gedichten in verschillende literaire tijdschriften, zoals "Revolver", "De Volksverheffing", "Poëziekrant", "Kluger Hans", en "Deus ex Machina". In het tijdschrift "Krautgarten" verschenen haar gedichten in een Duitse vertaling.
Een van haar gedichten werd dit jaar opgenomen in verzamelbundel "De 100 beste gedichten" - gekozen door Saskia Stuiveling voor de VSB-Poëzieprijs 2013.

'Het levert in deze bundel een mooie mengeling van melancholie en weerbaarheid op waarvan Inge Braeckman ons de vibes en bytes toont.'
Paul Demets over "Incantaties I" in "De Morgen"

'De mooi verzorgde bundel bevat opnieuw intense lyriek die tegen alle stromingen in gaat.'
Erik Lindner over "Incantaties I" in "De Groene Amsterdammer"

'De verzen van Inge Braeckman zijn vervuld van een aangrijpende/ongrijpbare vrouwelijkheid. Dermate dat, al lezend, je dagen als 't ware verglijden tot nachten die door het teerste wit zijn gedragen. Door poëzie dus, de ware en onmisbare die Taal zegt tot het Lichaam dat wij zijn.'
Ivo Michiels over "Beeltenissen"

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734