In de tijd dat de kindjes nog gekocht werden

Auteur Julien van Remoortere
ISBN
9789461310330
In vervlogen tijden werden de kindjes in onze contreien vaak nog 'gekocht'. Sommigen op een kinnekesboot, op de kermis, bij een rondtrekkende handelaar. Andere borelingen werden uit de kolen gehaald of aangevlogen door een ooievaar. Vaak hielden de vrouwen hun zwangerschap zo goed mogelijk verborgen, al was het maar om de lastige vragen van kleine broers en zussen te vermijden.
Maar hoe is dat zo gekomen? Waarom konden de mensen niet op een 'normale' manier omgaan met conceptie, zwangerschap en geboorte? Vanwaar die vertekening en die verhulling? Waarom zo veel geheimzinnigheid?

Julien van Remoortere heeft het allemaal op een rijtje gezet: de toen geldende normen, de - vooral door de kerk ingehamerde - negatieve kijk op seksualiteit, het geloof en bijgeloof bij een geboorte, getuigenissen van gynaecologen en vroedvrouwen uit die goeie ouwe tijd, maar zeker ook de ontroerende, hartverwarmende en hilarische geboorteverhalen die hij toegestuurd kreeg door tientallen moeders en vaders, die hun kindjes nog gekocht hebben.
Een brok Vlaams erfgoed, ver terug in de tijd maar uit het prille leven gegrepen ...
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734