Ik was gek van geluk

Auteur Carine Damen
ISBN
9789021804965
432 Pagina's
Paperback
Carine Damen heeft uitgebreid research gedaan naar sektarische bewegingen in Nederland. Welke zijn er? Hoe werkt zo'n beweging? Waarom doen mensen eraan mee? Is het gevaarlijk? Wie stapt eruit en waarom? Wie is de leider?
Ze sprak met diverse deskundigen en heeft tientallen ex-leden van acht grote bewegingen geïnterviewd, waaronder de Noorse Broederschap en de beweging rond Sonja de Vries.
In Ik was gek van geluk geeft Damen een goed beeld van hoe het eraan toegaat in een sektarische beweging. Daarnaast vormt dit boek een grondige analyse van het fenomeen.

Professor Kees Hoogduin, cognitief gedragstherapeut: 'Wie in zo'n beweging gaat, doet dat niet uit eigen keuze.'

Peter Hanneman, psychiater: 'Banen worden opgezegd, familieleden en partners plotseling in de steek gelaten, oude vriendschappen verbroken. En dat allemaal om te kunnen blijven baden in dat warme bad.'

'Sommige veertigers nemen een jonge vrouw of een motor, ik ging in een sektarische beweging.' Gijs (ex-volgeling van een Indiase goeroe)

'De opbrengst van ons huis. Ons spaargeld. We zijn alles kwijt.' Michael (ex-deelnemer BSV)

Carine Damen (1969) schreef voor vele bladen en kranten, waaronder HP/De Tijd en het Algemeen Dagblad, en was eindredacteur van het programma De Artiestenfoyer bij tv-station Het Gesprek. Sinds 2011 is ze vooral actief als webredacteur en tekstschrijver.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734