*HYSTERIE EN PSYCHOANALYSE

Auteur Jef dehing
ISBN
9789044120264
154 Pagina's
Paperback
Alle zwartboeken ten spijt is de psychoanalyse nog altijd springlevend, niet in het minst in de psychiatrische en psychotherapeutische praktijk. Klein, Lacan, Winnicott, Bion en vele anderen verbreedden immers Freuds visie en steeds opnieuw werden bestaande opvattingen geïnvalideerd en door nieuwe hypothesen vervangen. In het eerste deel van dit boek worden de lotgevallen van de hysterie onderzocht. Wat is er sedert het verschijnen van Freuds en Breuers werk 110 jaar geleden van de hysterie geworden? Als psychiatrische diagnose blijkt ze immers onrustwekkend verdwenen. Een tweede deel beantwoordt de vraag hoe het 150 jaar na Freuds geboorte met diens 'zorgenkind', de psychoanalyse, gesteld is. Is zij bijvoorbeeld eindig of oneindig?
In de open, anti-dogmatische geest die Jung zo voorstond, formuleren de auteurs een antwoord op deze vragen. Het resultaat is een boeiende caleidoscoop van theorieën en standpunten.
Jef Dehing is psychiater en psychoanalyticus. Hij is opleider bij de Belgische School voor Jungiaanse Psychoanalyse en bij het Postgraduaat Psychoanalytische Psychotherapie van de KU Leuven. Hij heeft ook een privé-praktijk in Brussel.
Met bijdragen van Jef Dehing, Boudewijn Van Houdenhove, Hubert Van Hoorde, Lut De Rijdt, Dirk Vergaert, Jean-Marie Spriet, Andreas De Block, Alice Andries en Mia Nijsmans.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734