Het temmen van de tijger

Auteur Dharma-Ary Rinpoche
ISBN
9789081169714
216 Pagina's
Paperback
Het Temmen van de Tijger is samengesteld uit de vele voordrachten die Akong Rinpoche overal in de wereld heeft gehouden en biedt voor eenieder een heldere weg naar meer geluk voor zichzelf en zijn naaste.
In het eerste deel van het boek geeft de auteur vanuit de boeddhistische optiek raadgevingen voor het dagelijks leven. Centraal hierbij is de wijze waarop wij doorgaans omgaan met verschillende situaties en problemen. In het tweede deel biedt de auteur oefeningen aan voor het beter leren omgaan met deze problemen en situaties. Deze oefeningen kunnen beschouwd worden als meditaties, als ontspanningstechnieken voor lichaam en geest of als therapie.
De druk, spanning en snelheid van het dagelijks leven scheppen niet de meest gunstige voorwaarden voor ontspanning en meditatie. Maar een toegewijde benadering bevordert de ontwikkeling van bewustzijn en schept ruimte, zodat we de wereld en onszelf enigszins onbevangen kunnen waarnemen en beleven. Zo kunnen we het ego - de ongetemde geest - leren overwinnen, de werkelijkheid als droom doorzien en ons lijden doen afnemen.
Dharma-Arya Akong Rinpoche is een ervaren en erkend Tibetaans geneesheer en meditatiemeester van de Karma Kagyu traditie van het Tibetaans boeddhisme. Hij was medeoprichter van het Samye Ling Tibetaans Centrum in Schotland, heeft supervisie over vele centra in Europa, Afrika en Azië en is oprichter van verschillende organisaties voor de opvang en begeleiding van weeskinderen en anderen in nood. Het door hem ontwikkelde therapieprogramma, waarvan Het Temmen van de Tijger deel uitmaakt, is vooral afgestemd op de westerse mens. Taming the Tiger is inmiddels in vele talen verschenen.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734