HEIDEN-KOEVOETS*WEG KRONKELT...

Auteur E. van der Heiden-Koevoets
ISBN
9789087591342
128 Pagina's
Paperback

Na een zorgeloze jeugd ontwikkelt Esther op ongeveer 26-jarige leeftijd de eetstoornis anorexia nervosa. Na een periode van ontkenning, volgde tijdens de periode van hulp de acceptatie. Esther vond in eerste instantie dat een eetstoornis niet bij haar leeftijd hoorde.
In De weg kronkelt... beschrijft Esther haar strijd tegen de ziekte. Dagboekfragmenten en gedichten die ze in deze periode van har leven geschreven heeft, maken deel uit van het boek. Het boek maakt duidelijk dat passende hulp lastig te vinden is. De weg naar genezing was een lange weg, waarbij angst overwonnen moest worden. Beter worden ging gepaard met vallen en opstaan. Ook de omgeving speelde bij dit process een belangrijke rol.
Het boek maakt duidelijk dat het niet eenvoudig is om voor 100% van een eetstoornis te genezen. Eten blijft, hoe dan ook, deel uitmaken van het leven!

Esther van der Heiden werd in 1974 geboren en groeide in een stabiel gezin met een zusje op. Haar VWO doorliep ze na de basisschool zonder problemen, waarna ze een opleiding begon aan de Pabo. Na een jaar werkzaam te zijn als leerkracht, ging ze op zichzelf wonen. Haar eetprobleem begon zich kort daarna te uiten. In de periode van haar eetstoornis, is de drang om te schrijven begonnen. De inspiratie om een boek te schrijven kwam van haar man, die hoopte dat ze met het schrijven een periode van haar leven zou kunnen afsluiten. Daarnaast heeft ook haar vader hieraan bijgedragen, omdat hij haar gedichten altijd zo waardeerde. Middels dit boek probeert Esther het begrip en de kennis rondom eetstoornissen te vergroten.

€ 15,95
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734