Heersers van het luchtruim

Auteur P. van Buysen
ISBN
9789060132869
128 Pagina's
Paperback

Bij het voorkomen van dreigende brandhaarden en het bestrijden van conflicten neemt nog steeds het gevechtsvliegtuig een dominante plaats in. En zoals de huidige situatie in de wereld zich laat aanzien, zal hier op korte termijn ook geen verandering in komen. Daarom blijft het ook helaas noodzakelijk om nieuwe typen gevechtsvliegtuigen te ontwikkelen en te bouwen.

In dit boek wordt de laatste stand van zaken weergegeven van de dynamische wereld van de straaljager. Hiervan komen een een kleine veertig typen aan bod, daarbij ondersteund door vele foto's in kleur.

Eén daarvan, met name de F-35A, is voor ons Nederlanders belangrijk. Zoals bekend zal dit type tussen 2010-2012 de F-16's van de Koninklijke Luchtmacht gaan opvolgen, als daartoe rond 2007 daadwerkelijk wordt besloten. Daarom wordt er ook aan hem ruime aandacht besteed. Tevens wordt vermeld in welke landen de vliegtuigen dienst doen.

Verder komen in de laatste hoofdstukken diverse randonderwerpen aan de orde. Daarvan maken ook wapens deel uit, zoals geleide projectielen tegen lucht- en gronddoelen en natuurlijk ontbreken evenmin de nieuwste generatie 'slimme' bommen.

Verder passeren systemen voor het vinden van doelen en richtapparatuur de revue, omdat die uiteindelijk mede bepalend zijn voor de behaalde successen van het moderne gevechtsvliegtuig.

Geen saaie constructiebeschrijvingen maar heldere en informatieve teksten over de ontwikkeling en de specifieke taken van de besproken toestellen. Ook zijn van ieder vliegtuigtype de belangrijkste technische gegevens vermeld.

Tot slot wordt er ook nog aandacht besteed aan de toekomst, waarbij natuurlijk bij de huidige stand van zaken en de vooruitzichten van het onbemande gevechtsvliegtuig wordt stilgestaan.

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734