HEBBRECHT*DROOM

Auteur Marc Hebbrecht
ISBN
9789058981714
207 Pagina's
Paperback
De droom is terug na een periode van betrekkelijke afwezigheid, zelfs in de psychoanalyse. Freud klaagde er destijds al over dat analytici de droom niet de centrale plaats gaven die hij verdiende. Dat is in de egopsychologie alleen maar sterker geworden. In de volkscultuur, buiten de wetenschap om, is de droom altijd iets gebleven dat mensen fascineerde en bezighield, maar nu is de droom ook weer terug in de psychoanalyse.
Marc Hebbrecht beschrijft in De droom hoe het dromen verloopt bij depressies, bij verslaving aan alcohol of drugs en het afkicken daarvan, bij bepaalde ziektebeelden en bij het gebruik van medicijnen.
Het is niet alleen het meest complete werk dat er in ons taalgebied over deze materie te vinden is, het is een voorbeeld van hoe de kliniek verschillende disciplines kan samenbrengen en hoe een psychoanalytische achtergrond daar de drager van kan zijn.

Marc Hebbrecht is psychiater, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie. Hij werkt in het Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria te Sint-Truiden en is verbonden aan de Psychoanalytische Dienst van het Universitair Centrum van de Katholieke Universiteit te Leuven, campus Kortenberg. Hebbrecht schrijft over psychiatrische, psychotherapeutische en psychoanalytische onderwerpen.
€ 31,50
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734