GUPPY*GEHEIM VAN HET LACHEN

Auteur S. Guppy
ISBN
9789054601180
256 Pagina's
Hardcover
Het geheim van het lachen vertellingen uit het oude Perzi r>Deze magische vertellingen uit de schatkamer van sprookjes en volksverhalen van het oude Perzi aan over liefde en verlangen, verlies en schoonheid, over het menselijk lot en over vindingrijkheid. Hoewel de bronnen in de loop der eeuwen verloren zijn gegaan, zijn de verhalen bewaard gebleven in het collectieve geheugen van de Iraanse bevolking. Behalve beroepsvertellers in bazaars en dorpen hebben ook de grote klassieke Perzische dichters als Roemi en Firdausi deze verhalen doorgegeven.
Met charme en aanstekelijke humor vertelt Shusha Guppy de verhalen die zij in haar jeugd hoorde: over koningen en prinsessen, derwisjen en heiligen, geesten, schurken en over helden en magie. Tegelijkertijd laten deze verhalen iets zien van de waarden en inzichten van de Iraanse samenleving.

SHUSHA GUPPY (Teheran, 1940) is geboren en opgegroeid in Iran. In de jaren zestig studeerde zij, naast zang, Oosterse talen en filosofie in Parijs. Na een korte, succesvolle zangcarriere maakte ze een aantal documentaires en schreef twee boeken over haar Parijse jaren. Zij is als literair criticus verbonden aan The Paris Review. Zij woont en werkt in Engeland.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734