GORNE*MICROFOONS IN THEORIE EN PRAKTIJK

Auteur T. Gorne
ISBN
9789053810590
304 Pagina's
Paperback
Thomas Görne
Microfoons in theorie en praktijk
Wanneer muziek of spraak op magneetband, DAT-cassette of een ander opslagmedium moet worden opgenomen, is het voor een goede opname-kwaliteit van het allergrootste belang dat de juiste microfoons worden gebruikt en dat deze goed worden opgesteld. Van hoorspel tot zangopname, van PA-installatie tot videoreportage: elke al dan niet digitale geluids-registratie dankt haar aantrekkingskracht aan analoge geluidsomzetters: microfoons, die het akoestische signaal in een elektrische spanning omzetten.
Aan de hand van dit boek leert u de gegevens van fabrikanten kritisch te beoordelen, de voor de eigen toepassing meest geschikte microfoons uit te zoeken en deze ook "volgens de regelen der kunst" te gebruiken. Eerst wordt ingegaan op de theoretische achtergronden, van de uitbreiding van het geluid via de constructie van microfoons tot akoestische meettechnieken. Vervolgens komt de praktische omgang met microfoons aan de orde.
Zowel het theoretische als het praktische deel van het boek zijn van uitvoerige voorbeelden en talloze afbeeldingen voorzien, zodat vrijwel geen vraag onbeantwoord zal blijven. In het aanhangsel is een aantal veelgebruikte formules samengevat. Dankzij een omvangrijk trefwoordenregister is dit boek tevens geschikt als praktisch naslagwerk.
Microfoons in theorie en praktijk biedt niet alleen musici, maar ook geluidstechnici en studiomedewerkers waardevolle hulp bij hun dagelijks werk.
Prof. Dipl.-lng. Thomas Görne (geboren in 1963) studeerde geluidsleer (akoestiek) en communicatietechniek aan de Technische Universiteit van Berlijn Naast zijn werk als geluidstechnicus doceert hij tevens geluidstechniek en akoestiek.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273