GILDE*KIEN + CD

Auteur Marianne Gilde
ISBN
9789081628617
224 Pagina's
Paperback
KIEN
Voor mensen met geheugenproblemen zijn de alledaagse dingen vaak niet meer zo alledaags.
Het geheugen gaat achteruit en niets gaat nog vanzelf. Minder weten leidt tot minder kunnen, waardoor ¿bezig zijn¿ niet meer zo eenvoudig is. Het wordt moeilijk om op een prettige manier de dag door te brengen. Voor familie, vrienden en verzorgers is het pijnlijk om getuige te zijn van dit proces. Natuurlijk wilt u graag helpen, maar hoe? Kunt u het gevoel van eigenwaarde bij mensen met geheugenproblemen versterken en tegelijkertijd op een aangename manier tijd met hen doorbrengen?
Met de raadsels, puzzels en liedjes in Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen kan dat zeker!
De vragen en quizjes in dit boek doen een beroep op wat mensen met geheugenproblemen nog wel weten en kunnen. Welk woord rijmt op het plaatje? Wat hoort niet in het rijtje thuis? Welke plaatjes hebben iets met elkaar te maken? Bij Kien hoort een CD met Nederlandstalige muziek uit de jaren ¿50 en ¿60. Zo kunt u samen zingen of luisteren naar de ¿liedjes van vroeger¿.
Ouderen ervaren de vragen, raadsels en liedjes in dit boek als een aangenaam tijdverdrijf. Het maakt dat zij zelfstandig iets kunnen doen om de dag door te komen. Zij krijgen het gevoel nog ¿mee te tellen¿, wat hun eigenwaarde en zelfvertrouwen versterkt.
Kien biedt activiteiten voor verschillende niveaus en kan worden gebruikt door familie, vrienden en mantelzorgers. Ook activiteitenbegeleiders in verzorgingshuizen en de dagopvang kunnen Kien gebruiken. Zij kunnen het boek met de cd zowel individueel als in groepsverband inzetten.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273