Elsevier gezondheidszorg Integraal besturen in de zorg

Auteur J.J. Zuurbier
ISBN
9789035231559
204 Pagina's
Hardcover
De skwish zoals afgebeeld op de voorzijde is een treffend symbool om het geheel van afdelingen te verbeelden dat met elkaar moet samenwerken in een zorginstelling. Het is illustratief voor de complexiteit van de bedrijfsvoering binnen zorginstellingen. Als de besturing gericht is op één element, leidt dit tot verandering van alle verbonden elementen. Veranderingen kunnen dus alleen tot stand worden gebracht door het hele stelsel te bewegen. Dat maakt de bedrijfsvoering zo complex. Zonder meebewegen veert alles terug en blijft alles bij het oude.

Maar het management van zorginstellingen kan niet bij het oude blijven. Onder andere door toenemende marktwerking nemen de financiële belangen en risico's van goed management toe. Op basis van onderzoek in samenwerking met Vereniging HEAD (vereniging van financials in de zorg) draagt dit boek een aantal ideeën en concrete voorbeelden aan om het interne financiële management en de resultaatverantwoordelijkheid van organisatieonderdelen verder vorm te geven.

In Integraal besturen in de zorg komen de volgende onderwerpen aan bod:
de noodzaak tot beter financieel management in zorginstellingen;
het belang van een goede 'organizational architecture' binnen zorginstellingen;
de samenhang tussen de verschillende onderdelen van een managementcontrolsysteem;
de stand van zaken op het gebied van integraal besturen en resultaatverantwoordelijkheid.
Dr.ir. Joost Zuurbier studeerde Technisch Bedrijfskunde en promoveerde aan de Universiteit Twente. Hij is onder andere werkzaam geweest als hoofd financieel economische zaken en directiesecretaris in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Op dit moment is hij directeur en vennoot bij de Q-Consult Groep en Casemix BV, en programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg.

Prof.dr. Frank Hartmann is als hoogleraar Management Accounting & Management Control verbonden aan RSM Erasmus University en is actief betrokken bij onderzoek en onderwijs in het iBMG. Zijn onderzoek richt zich op het ontwerp en gebruik van incentivesystemen binnen zorginstellingen, zowel in Nederland als in diverse andere Europese landen. Hij is als redactielid verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van management control.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734