Duurzaam werken

Auteur Lut van Mossevelde
ISBN
9789038222042
180 Pagina's
Hardcover
Met Nieuwjaar wensen we elkaar veel geluk en een goede gezondheid, het belangrijkste wat we elkaar kunnen wensen. Iedereen ambieert geluk, ook op het werk. Niemand wil een job met negatieve impact op de eigen gezondheid. Daarnaast verkiest elke organisatie dat de eigen mensen met engagement of 'goesting' werken, en wil ze geen ziekte of burn-out bij het personeel veroorzaken.

Eigenaardig genoeg zijn dit nu juist de elementen waar vandaag de dag laag op gescoord wordt ... Verschillende Europese bronnen geven aan dat het percentage gelukkige werknemers niet hoger ligt dan 51 %, dat het engagement in een doorsnee onderneming een niveau haalt van 30 % en dat onze gezondheid erop achteruitgaat. Dit binnen een economisch kader dat we langer en intensiever zullen moeten werken.

Langer en intensiever werken zal echter alleen lukken als we 'anders' gaan werken, als de werkcontext 'anders' vormgegeven wordt en als personeel op een 'andere' manier gemanaged wordt. Het vereist een bocht van 180 graden. En de werkende zal ook moeten meesturen.

Denken in termen van duurzaamheid kan inzichten en uitwegen bieden om uit de impasse te raken. In dit boek wordt eerst een nieuw theoretisch kader uitgewerkt waarbinnen het 'Connection4Balance Model' werd ontwikkeld. Vervolgens werden hieraan methodieken van job balancing en team balancing gekoppeld om het model te implementeren, en het werken aan te sturen naar een succesvolle shift.

Het boek is opgebouwd vanuit levensechte verhalen om het geheel concreet en tastbaar te maken. Biografisch geïnspireerd ambieert het een werk- en reflectiekader aan te bieden voor bedrijfsleiders, personeelsmanagers, studenten en voor 'elke mens als werkende' die innovatief durft denken, en wil bijdragen om de 'wereld van werk' op te tillen naar een hoger niveau.

Lut Van Mossevelde (°1965) is een ervaren management consultant & trainer gespecialiseerd in Duurzaam Human Re-source Management en veranderingsmanagement.

Sinds 2010 focust ze alleen nog op het ondersteunen van organisaties en mensen bij het verduurzamen van werken en personeelsmanagement. Ze is oprichtster van het Institute for Sustainable HRM (www.sustainablehrm.org) en HRM Intelligence bvba (www.hrmi.be), en is verbonden als lector aan de Hogeschool Gent (faculteit Bedrijf en Organisatie). Ze combineert onderwijs, onderzoek en consulting om haar levensmissie te realiseren.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734