De Wadden onbewolkt

Auteur Wio Joustra
ISBN
9789059372436
191 Pagina's
Paperback
De Wadden onbewolkt
Spectaculaire luchtfoto's
Peter Elenbaas (fotografie) en Wio Joustra (tekst)


Het Waddengebied is een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. Niet voor niets is de Waddenzee al meer dan twintig jaar een beschermd natuurmonument. Eind juni 2009 werd de Waddenzee bovendien door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.
Fotograaf Peter Elenbaas, van wie wij eerder de fotoboeken Amsterdam onbewolkt publiceerden, koesterde al jaren de wens om de Nederlandse kust vanuit de lucht te fotograferen. Dat hij dit grote fotoproject zou starten in het Waddengebied was voor hem duidelijk. Hier komen op een unieke manier land en zee samen en lijken zand en water met elkaar te wedijveren. Nooit eerder werd het Waddengebied op zo¿n verrassende en mooie manier in beeld gebracht. Ook liefhebbers, kenners en bewoners van de Wadden zullen op deze foto¿s het gebied te zien krijgen zoals ze het niet eerder zagen.

Peter Elenbaas vloog vele malen met een cessna boven het Waddengebied en maakte fascinerende foto¿s van zowel de dorpen op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog als de kwelders, zandbanken en bos- en duingebieden, met alles wat daar leeft. Ook de unieke kustlijn van Groningen, Friesland en Noord-Holland legde hij vast.

Peter Elenbaas is fotograaf van Het Parool. Eerder publiceerde hij luchtfoto¿s van Amsterdam in de reeks Amsterdam onbewolkt.
Wio Joustra werkte als journalist bij de Volkskrant en is nu adjunct-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Hij publiceerde onder meer een biografie van Margaret Thatcher en Spylje mei tradysje over SC Heerenveen (samen met Yme Kuiper).


Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734