De transparante samenleving

Auteur Byung-Chul Han
ISBN
9789461641892
Paperback
'Transparant worden de dingen als ze al dat negatieve wegwerken, als ze worden afgevlakt en gladgestreken en zich soepeltjes voegen naar het rimpelloos stromen van kapitaal, communicatie en informatie,' zegt filosoof Byung-Chul Han. Onze handelingen moeten bereken- en controleerbaar zijn. De tijd wordt teruggebracht tot een opeenvolging van bruikbare beetjes heden. En de beelden zijn eendimensionaal, ze moedigen niet aan tot reflectie. Daarmee is de transparante samenleving een exhibitionistische samenleving, zonder distantie, verhalen of schoonheid, waarin iedereen elkaar én zichzelf doorlicht, en onze veelbezongen vrijheid een schijnvrijheid is.

Voortbouwend op zijn uitstekend ontvangen essay De vermoeide samenleving, waarin hij reeds de uitbanning van het negatieve aanwees als de oorzaak van de problemen van deze tijd, weet Byung-Chul Han in De transparante samenleving wederom een pijnlijk heldere analyse te maken van de tijdgeest.

Byung-Chul Han (1959) is hoogleraar filosofie. Voorheen gaf hij les aan de Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe, waar Peter Sloterdijk rector is; momenteel is hij verbonden aan de Universität der Kunste Berlin. Bij Van Gennep verscheen eerder zijn essay De vermoeide samenleving.

Over De vermoeide samenleving
'Een helder geschreven filosofisch essay over een van de grootste problemen van deze tijd.' Nederlands Dagblad

'In Duitsland heeft het opstel nogal wat bekendheid en bijval gekregen, en dat lukt alleen als datgene wat erin staat voor veel mensen begrijpbaar is.' Friesch Dagblad

'Toch ligt in de oververmoeide samenleving (...), volgens Han ook de remedie. De vermoeidheid kan ons verleiden tot gelatenheid waarin sociale relaties tot ontspanning komen en drukdoenerij wegebt.'
NRC Handelsblad
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734