De bestemming van het systeem

Auteur P. Weisfelt
ISBN
9789024417230
397 Pagina's
Paperback
De bestemming van het systeem is een boek over de mogelijkheden en de grenzen van het leidinggeven aan systemen en het begeleiden van systemen. Piet Weisfelt biedt een overzicht aan van de belangrijkste thema's die bij groeps- en organisatieontwikkeling aan bod komen. Vervolgens geeft hij drie verschillende, maar op elkaar aansluitende kijkkaders om tot een goede diagnostiek van het systeem te komen.

Op basis van deze diagnose kan men een plan van aanpak ontwerpen, waarvoor dit boek een heldere opzet biedt. Aan de hand van het plan van aanpak kan men interventies in het systeem uitvoeren.

De bestemming van het systeem is geen 'receptenboek' omdat er geen recepten bestaan. Systemen zijn immers uitermate complexe menselijke structuren. Deze complexiteit vraagt een duidelijke filosofie, goed ontwikkeld vakmanschap en een behoorlijke bescheidenheid.
Ook daarvoor geeft de auteur een groot aantal richtlijnen.

Mensen zijn door hun aard gedwongen in systemen te leven en te werken. Er is altijd sprake van een voortdurende wisselwerking tussen individu en groep, tussen mens en systeem. Deze wisselwerking kan verrijkend en vreugdevol zijn. Evenzeer kan ze echter schadelijk en zelfs vernietigend zijn. In De bestemming van het systeem beschrijft Piet Weisfelt dat de potentie van het systeem liefdevol en constructief is. Met de juiste aanpak, wijsheid en krachtige liefde heeft het optimale mogelijkheden om uit te groeien tot datgene wat het in wezen is: een gezond en constructief samenwerkingsverband, een liefdessysteem.

Dit boek is het derde van een serie van drie. Alle drie de boeken hebben betrekking op de ontwikkeling van gezondheid in systemen. Elk boek heeft daartoe een eigen invalshoek. Het eerste boek, De wetten van de stam, beschrijft de betekenis van de oerwetten van systemen. Het tweede boek, De geheimen van de groep, biedt inzicht in groepsdynamische aspecten van systemen. Alle drie de boeken kunnen apart van elkaar gelezen worden.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734