De Belgenreed

Auteur Ida van Dessel
ISBN
9789033004568
156 Pagina's
Paperback
De al jaren bevriende Belgische Ida van Dessel en Friese Pieter Folmer schreven dit boek samen. De titel is ontleend aan het pad vlakbij het Gaasterlandse kamp, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog Belgische vluchtelingen met elkaar praatten en wandelden. De samenwerking van de auteurs heeft geresulteerd in een prachtige roman met ontluikende én verloren liefdes.

België, rond 1910: De jonge Janneke en Louis lijken voor elkaar geboren: ze zijn onafscheidelijk. Hun verschillende geloofsachtergronden maken een huwelijk echter onmogelijk. Janneke trouwt met de Duitser Gustaaf, maar gelukkig is ze niet.

Eerste Wereldoorlog, 1914-1918: Louis raakt gewond tijdens gevechtshandelingen met de Duitsers en belandt in een interneringskamp in het Friese Gaasterland. Daar gaat hij op zoek naar Janneke. Eerder hielp hij haar vanuit België naar Friesland te vluchten, waar haar ouders inmiddels weer woonden.

België, jaren zestig: een jong meisje krijgt te horen dat ze, net als haar moeder, de aandoening Von Recklinghausen heeft. Deze komt zelden voor en is erfelijk. Terwijl voor zover bekend geen van haar vier grootouders er aan leed. Een groot raadsel. Wat volgt is een boeiende speurtocht in het verleden.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734