BURGT*INLEIDING IN DE GEZONDHEIDSZORG

Auteur M. van der Burgt
ISBN
9789031346479
Hardcover
Inleiding in de gezondheidszorg geeft een helder overzicht van de Nederlandse gezondheidszorg. Het unieke van dit boek is dat het de gezondheidszorg bekijkt vanuit de dagelijkse beroepspraktijk van de assisterenden. In de hoofdstukken wordt de gezondheidszorg stap voor stap beschreven. Praktijkvoorbeelden laten concreet de plaats en rol van assisterenden zien. Waar nodig krijgen de kwaliteitszorg, de ontwikkelingen, de afspraken en de regels een plaats bij de behandelde onderwerpen. Elk hoofdstuk eindigt met verwijzingen naar relevante websites.

Naast een beschrijving van de soorten zorg (eerste– en tweedelijnszorg, informele zorg, complementaire en alternatieve zorg) en de zorgverleners behandelt het boek uitgebreid preventie en voorlichting, patiëntenrechten en –plichten, gezond blijven (arbo, milieu), financiering van de zorg en gezondheidsbeleid. Aparte hoofdstukken beschrijven het kwaliteitsbeleid en wat moet worden gedaan als er iets (bijna) fout is gegaan.
Ook alle voor assisterenden relevante wetten worden in dit boek op een toegankelijke wijze behandeld en toegelicht. Het boek wordt afgesloten met literatuurverwijzingen, een trefwoordenregister en een praktische begrippenlijst.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273