HERMANS*ARROZ

Auteur I. Hermans
ISBN
9789064454394
95 Pagina's
Paperback
ELK GERECHT MET EEN VERLEDEN heeft zijn eigen verhaal. Want subtiele smaakevenwichten vergen generaties ondervinding. Dat is ook het geval voor de duizendjarige rijsttraditie in en om Valencia en het Albuferameer. De Moren brachten het gewas, 'arroz', rijst, naar Spanje en in Valencia kwam het tot volle bloei. Daar zeggen ze unaniem: 'Paella is een gerecht dat in grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur, waarbij goed gekozen kruiden belangrijk zijn.'
ZOALS PAELLA de laatste decennia aan de costas werd verminkt, zo wordt zij vandaag weer in ere hersteld. Dat komt door de herwaardering van de Spaanse keuken, zowel de experimentele als de traditionele. In de nieuwe arrocer , letterlijk: rijstrestaurants, wordt het woord 'arroz' tot een nagelnieuw cultbegrip verheven. In dit verhaal is keuken cultuur en wordt het klaarmaken en eten van de Paella a la marinera of de Arroz serrano een zalige belevenis.
€ 12,50
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734