Atlas van de menselijke levensloop

Auteur Marleen Heylen
ISBN
9789033476570
243 Pagina's
Paperback
De menselijke levensloop is een boeiend gegeven. Maar net als het spannend wordt, als de jonge mens klaar is om de wereld in te gaan, houdt de wetenschappelijke interesse op. Dit boek beschrijft de totale menselijke levensloop, van pasgeborene over adolescent en volwassene tot en met de hoogbejaarde, en niet alleen de levensloop van het individu, maar ook die van partner en gezin. De mens maakt kennis met een wereld die voor hem geconstrueerd is. Hij neemt afscheid van een wereld waarin hijzelf een nieuwe constructie achterlaat. Elke bouwsteen die hij gebruikt is onderworpen aan universele regels. De constructie die hij daarmee ontwerpt vormt echter een hoogst individuele biografie. De constructieve spanning tussen individualiteit en universaliteit tekent de menselijke levensloop.

Dit boek is een werkinstrument. Het biedt de lezer een synthese van ruim 100 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van het individu. Het stelt vragen bij het mens- en wereldbeeld in de levenslooppsychologie. Het peilt naar het refl ectievermogen van de lezer ten aanzien van persoonlijke levenservaringen. Het daagt de lezer uit om de menselijke levensloop te percipiëren als een blijvend groeiproces tot en mét het laatste afscheid.

Het project Atlas van de menselijke levensloop is ook een multimediaal instrument. Het bestaat uit een gedrukt handboek met daarnaast een bijbehorende website voor verdieping en flexibele aanpassingen van de leerstof en opdrachten. Aan de KHLeuven wordt tevens een elektronische leeromgeving ontworpen met een gradueel leerproces. Het boek is daardoor bruikbaar voor zowel reguliere hogeschoolstudenten, bachelors in menswetenschappelijke richtingen als voor bepaalde doelgroepen die geen contactonderwijs (kunnen) volgen.

Over de auteurs:

MARLEEN HEYLEN is lector levenslooppsychologie aan de KHLeuven ¿ Departement Sociale School Heverlee. Ze is tevens senior researcher op het terrein van de gezinsdynamiek.

VERONIQUE DE ROECK en ELS VERHEYEN zijn verbonden aan de KHLeuven;

MIETTE PLESSERS en INNEKE KERKHOF zijn verbonden aan de K.U.Leuven.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734